Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiske, clowner och vickande bakdelar

Örnsköldsvik. På scenen röjde Pink Hink med schlagerdängan ”Never let it go”. Det brydde sig tioåriga Viktoria inte mycket om. Hon fiskade i stället.
– Min största vägde 175 gram. De tre första får pris, förklarade hon.
Fisketävlingen var bara en av många aktiviteter på årets första ”Sommarvågen”.

Annons

När CESAM-gruppen, Centrum i Samverkan, i går bjöd på Sommarvågen hade drygt 2 000 personer letat sig ned till gästhamnen för att lyssna på musik och trivas i största allmänhet.

FISKETÄVLING
Händelserna på stora scenen intresserade dock inte alla.
Längs bryggan bredvid saltmagasinen, ett par hundra meter bortanför scenen, satt barn i åldrar från tio år och uppåt och tävlingsmetade. Förväntansfullt betraktade barnen sina egna och konkurrenternas flöten i ivrig jakt på de fina priserna.
Viktoria Lundgren, 10, var en av de dryga 30 deltagarna. Hon rivstartade redan innan tävlingen blåstes i gång genom att dra upp dagens första abborre. Under ordinarie tid tog hon sedan en firre på 1,75 hekto, tio futtiga gram mindre än segrande Viktor Bergströms abborre.
Jag har fiskat lite tidigare i sommar men då har vi metat bäcköring. Det är mycket krångligare, förklarar Viktoria vars insats i Sommarvågens fisketävling räckte till ett fiskespö som pris.

INGEMAR STENMARK-DANS
Borta vid gästhamnen var det alltså underhållning för de lite äldre. Mammas salonger, Pink Hink, gatumusikanterna Justus och flickbandet M-Eye var några av de som underhöll.
Det krävdes dock en clown för att publiken skulle vakna till ordentligt. Ackompanjerad av musiken till Fågeldansen som för dagen hade bytt namn till Ingemar Stenmark-dansen fick Clownen Zethino rejäl respons på sina slalom-inspirerade rörelser.
Trots lite lätt duggregn tycktes merparten av publiken trivas alldeles förträffligt och många vickade glatt på bakdelarna i takt med Zethino.

INGEN ALLSÅNG
Musikutbudet varierade kraftigt. Alltifrån No Doubts Dont speak till Patrik Forslunds version av Peter Lundblads Ta mig till havet ekade ut över gästhamnens omgivningar.
Man försökte även vid ett par tillfällen locka publiken till allsång, men resultatet blev mer eller mindre skralt.
Vi har köpt över Allsång på Skansen, skojade konferencieren Lasse Sjöman.
Så var definitivt inte fallet. Men publiken verkade stortrivas ändå.
Och det är ju det som är själva tanken med Sommarvågen. JIMMIE NÄSLUND

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons