Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filippinska håller föredrag

/
  • Lucille Nordström bodde 18 år i Tacloban, nu vill hon tillsammans med Örnsköldsviks internationella kvinnoförbund hjälpa offren efter tyfonen.
  • Bild från förödelsen som Lucille Nordström fått direkt från sina släktingar.

Internationella kvinnoförbundet i Örnsköldsvik vill sätta tyfonens offer i Filippinerna i fokus, därför bjuder man in till en ljusfest i dag.

Lucille Nordström som själv kommer från det drabbade området ska bland annat berätta om när hon var med om en tsunami.

Annons

Lucille Nordström är med i Internationella kvinnoförbundet i Örnsköldsvik, i 18 år bodde hon i det nu drabbade området efter senaste tyfonen Haiyans framfart, Tacloban. Hon kommer under ljusfesten att berätta om situationen där nu och om när hon själv drabbades av en tsunami 1984.

Ljusfesten är tänkt att samla in pengar till tyfonens offer i kommunen Macarthur som också ligger efter Filippinernas östkust. Besökarna vid ljusfesten köper ett ljus och pengarna går direkt till offren. Under dagen kommer Lucille hålla ett föredrag.

– Jag ska visa en film från ett hotell som jag jobbat på, den kommer visa både före och efter tyfonen, berättar Lucille Nordström som bor i Örnsköldsvik.

Hon har även varit med om en tsunami själv och kommer ihåg förödelsen vilket gör att hon vill hjälpa personer i samma situation nu.

– Samma sak hände mig 1984 så jag har erfarenhet av en sådan katastrof och vet vad det innebär, därför vill jag hjälpa nu.

Lucille Nordström har familj, släktingar och vänner i det värst drabbade området.

– Bara häromdagen fick jag vet att min kusin lever, hon hade kunnat meddela det genom någon annan. Vi har inte kunnat nå henne.

Hela hennes familj är nu i säkerhet, men allting är bortspolat.

Pengarna kommer två personer ifrån Domsjö att ta ansvar för eftersom de ska resa till Filippinerna.

– Vi har tänkt köpa mediciner och ficklampor och sådant, min vän som åker dit om några veckor är sjuksköterska och hennes man läkare, så de vet vilka mediciner som behövs.

Paret ska då leverera förnödenheterna direkt till människorna i Macarthur så att de vet att det verkligen kommer fram i rätt händer.

– Vid föreläsningen kommer jag berätta allt om hur pengarna ska fördelas och allt ska dokumenteras.

De har även försökt sända mediciner men de paketen skickades tillbaka.

Mer läsning

Annons