Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filip tredje bäst i Europa

Tredje bäst i Europa.
Det blev Filip Larsson från Örnsköldsvik när racingtävlingen GT Academy avgjordes i Storbritannien.

Annons

GT Academy är en internationell racingtävling som börjar online, i tv-spelet "Gran Turismo" till Playstation 3, och slutar i Storbritannien – på riktiga banor, i riktiga bilar.

Hela den resan gjorde 19-åriga Filip Larsson från Örnsköldsvik. Under onsdagen hölls Europafinalen i Silverstone.

– Tanken är att de som är bäst på racing i tv-spelet ska få en chans att köra racing i verkligheten, säger han.

På Silverstone National Circuit fick han och andra finalister från runt om i Europa köra riktiga, racingutrustade bilar, bland andra Nissan 370Z Nismo.

– Kraften i motorerna är helt enorm. Som förare är det en fantastisk känsla, säger han.

Efter att ha kvalificerat sig fram till finalen slutade Filip Larsson trea i det avslutande loppet. Vinnare blev portugisen Miguel Faisca.

– Han och jag var väldigt jämna hela tävlingen. Vissa saker hade jag kunnat göra bättre, men överlag är jag nöjd med min insats, säger han.

Förutom att köra bilar utsattes tävlingsdeltagarna även för fysiska tester.

– Jag har cyklat Vätternrundan, men det var ingenting i jämförelse med det här. Vi sprang genom lera och kröp genom elektriska trådar. Jag var så slut att jag inte kunde prata på en halvtimme efteråt, säger han.

GT Academy arrangeras över hela världen och i år är tävlingen inne på sin femte omgång. Filip berättar att det tidigare varit en svensk som kommit bland de högst placerade och att han senare fick proffskontrakt.

– Det är många från branschen med när sådana här saker arrangeras. Jag har träffat en del personer som jag kommer hålla kontakt med. Sedan får vi se vad det leder till framöver. Jag är ju bara 19 år ännu, säger han.

Mer läsning

Annons