Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalveckan blir späckad

/
  • För tredje gången kommer Melodifestivalen till Örnsköldsvik. Under några hektiska dagar kommer det att hända mycket, och det är ännu en gång Lasse Söderlind som är festivalspindel i nätet.

Melodifestivalen är inte bara halvannan timme på lördagskvällen.
Den som vill vara med på det som händer när cirkusen kommer till Örnsköldsvik får ligga i.
– Vi vill ge invånarna något att komma i håg länge, säger kommunens samordnare Lasse Söderlind.

Annons

Lasse Söderlind är rutinerad när det gäller att arrangera Melodifestivalen. 2007 var han med och såg till att det blev ett lyckat arrangemang – och tre år senare kopierades den insatsen inför höjdarna på Sveriges Television.

För sju år sedan var notan för Örnsköldsviks kommun cirka 700 000 kronor. Tre år senare blev det 800 000 kronor – och den här gången meddelar Söderlind att kommunen kommer att lägga ungefär en miljon på festivalen.

– Jag hoppas att invånarna i Örnsköldsvik tycker att det är värt det. Utan att känna till vad andra kommuner lägger ut så törs jag säga att vi ligger väldigt lågt. Det som kommer näringen till del under de här dagarna är betydligt mer än vad vi lägger ut, så det är väl använda pengar.

Både 2007 och 2010 har kommunen gjort några storslagna satsningar utomhus. Med det har förstås följt saftiga notor. Den här gången, säger Söderlind, har man tänkt mer på börsen; utan att för den skull snåla in på antalet evenemang.

I Oskargallerian kommer det att hända en hel del med start på onsdagen före tävlingslördagen.

Först ut är elever från Kulturskolan i Örnsköldsvik, på torsdagen ska grundsär spela upp sin schlagershow – och dessutom utlovas en rad framträdanden av de artister som så småningom ska vara med och göra upp om finalplatser och platser till andra chansen.

Om Lasse Söderlind är den givne samordnaren så är det näst intill lika självklart att han ännu en gång får stöd av förre Örnsköldsviksbon Mats Abrahamsson.

– Han har deltagit i mycket av det arbete som redan gjorts. Mats är ovärderlig med sitt nätverk och sin erfarenhet.

Mer läsning

Annons