Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalen är inledd

/

Den tre dagar långa amatörteaterfestivalen inleddes i Örnsköldsvik på fredagen.
Det blev föreställningar som lockade till mycket skratt, och mellan varven fick de olika ensemblerna tips från ett riktigt proffs.

Annons

Örnsköldsvik är värd för en nationell amatörteaterfestival som äger rum i helgen. Arrangörer är Bygdegårdarnas riksförbund och Teaterspegeln.

Redan på morgonen i går kickade festivalen i gång och först ut på Folkans scen var teatergruppen Bullingen från Bohuslän.

Deras revy "Bullingen jär´et igen" drog ungefär ett halvfullt Folkan.

Revyn lockade till många skratt och gapskratt, och avhandlade allt ifrån samhällsatir till lite mer lättsmälta under bältet-skämt som trots allt höll sig på den sofistikerade sidan.

Bullingen är en grupp amatörer som spelat revy över 20 år. I dag består ensemblen av 13 personer och är uppskattad i sina kretsar.

Efter föreställningen fick gänget feedback av ett proffs. Hans Wigren minns många som Viktor i barnprogrammet Ville, Valle & Viktor från 70-talet.

Han var imponerad av Böllingens prestation.

– Den var jättebra. De gjorde en flexibel entré som är effektfull. De hade många bra och roliga texter och kunde ha vräkt på mer med sin härliga dialekt, sade han efteråt.

– Deras styrka är de satiriska texterna.

Böllingens revy var bara början. I går fick man se spel av grupper från Luleå, Uppsala och Nyköping bland annat.

Det blir en tre dagar lång teaterfest. Det enda lokala inslaget är Örnsköldsviks folkhögskola som spelar sin föreställning "handbok för att erövra världen" på söndagen.

Mer läsning

Annons