Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fartfyllda dagar i Långviksmon

Långviksmon. Efter massor av marknadsdagar genom åren gick Långviksmons intresseförening vidare och utökade det återkommande sommararrangemnaget till två mässdagar, med 60-talet marknadshandlare och ett antal utställare med industriella produkter.

Annons

Vi kände att det var läge för att utveckla de här Långviksmonsdagarna ett snäpp ytterligare häromåret, och är jättenöjda med intresset och publiktillströmmningen som också tilltog när vi byggde ut, säger Robin Svensson från arrangerande Långviksmons intresseförening. I två dagar myllrade bygatan genom samhället av mässbesökare. Byns egna näringsidkare tillsammans med tillresta marknadssäljare lockade med fynd och erbjudanden med mängdrabatt. De munviga knallarna med undergörande bilvax, dammsugarmunstycken, glasögonrengörare körde också på i sedvanlig stil. Med påkopplad auto-pilot och en närmast oefterhärmlig svada av aldrig sinande argument över sin produkts förträfflighet lockades åtskilliga att plocka fram plånboken och göra klippet. Ett sommartecken om något.

PAUS I STROSANDET
Strosandet fick då och då nödvändiga avbrott med besök i korv- och hamburgerkiosker, liksom i tältcafeterian eller på byns krogar där suget efter något i matväg kunde stillas. Där i grässluttningen fick också de yngre besökarna sitt lystmäte i nöjesväg med både karusell, hoppborg och annat. I underhållningsväg bjöds besökarna bland annat på enhjulings- och jongleringsshow av 16-åriga Magdalena Nygren från Bjurholm. Även dansuppvisning, dragspelsmusik och godisregn var uppskattade inslag. Åtskilliga verkade även passa på att se hela härligheten från ovan, sittandes i den helikopter som under dagarna två gjorde kortturer över samhället och grannskapet. GREGER JACOBSSON

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons