Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse efter stöldturné

Datorer, skor och frimärken. Det blev bytet för två män som begav sig ut på stöldturné.

För den ena slutade resan i fängelse, den andra dömdes till skyddstillsyn.

Annons

De två männen, båda skrivna i Medelpad, är sedan tidigare dömda för ett flertal brott, framförallt stölder, snatteri och misshandel.

Nu har duon återigen dömts i Ångermanlands tingsrätt. Den ena mannen kommer att tillbringa tre månader i fängelse plus betala 11266 kronor i skadestånd. Den andra mannen dömdes till skyddstillsyn plus 21847 kronor i skadestånd.

Brotten som männen är dömda för begicks under första halvåret 2013. De besökte en rad företag i länet, bland annat Microshop och Naturkompaniet i Örnsköldsvik.

I den förstnämnda stals en mycket exklusiv dator. Enligt tidigt vittnesmål av ena mannen letade han efter en toalett, inget annat. Han erkände gärningen i ett senare förhör med polis. Mannens bekant döms även han för stölden.

Förutom datorn stals även skor på Naturkompaniet. Den ena mannen gick helt resolut in i butiken och tog fram en låda med ett par nya skor. Tog på sig dem, och stoppade ner de gamla i lådan. Därefter lämnade han butiken. Dagen efter kom han tillbaka och konfronterades av personal utanför på gatan. Mannen förnekade att han besökt butiken, likaså tagit ett par skor. Rätten gick på butikens version och har nu dömt mannen för snatteri.

Som om inte detta vore nog, även en butik i Östersund drabbades när den ena av dem stal frimärken för ett värde mellan 14 000 och 16 000 kronor.

Mer läsning

Annons