Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Källströms nya toppjobb

/

I lördags utsågs Emil Källströms till ny ekonomisk-politisk talesperson för Centerpartiet.
– Det känns bra, stort och hedrande säger Emil Källström.

Annons

Centerpartiet får höga positioner i Skatteutskottet, Miljö- och Jordbruksutskottet och EU-nämnden. Det står klart sedan nomineringarna av riksdagens utskott tillkännagavs under lördagen. I samband med detta bytte Centerpartiet ekonomiskpolitisk talesperson till Emil Källström från Örnsköldsvik. Ett jobb som 27-åringen känner sig väl förberedd för.

– Jag har suttit som suppleant i riksdagen i två år så det känns bra att få börja arbeta med de frågor som jag är utbildad för, säger Emil Källström.

Emil Källström blir den riksdagsledamot från länet som får det tyngsta uppdraget under kommande mandatperiod. Han kommer bland annat att ta budgetdebatterna med finansminister Magdalena Andersson för Centerpartiets räkning.

– Mitt första uppdrag med koppling till riksdagsarbetet blir fredag den 24 oktober i debatten med anledning av att regeringen lämnar sin budget.

Han känner sig redo att ta debatten och kommer tala för sin och partiets åsikter.

– Jag tror så här. Socialdemokraterna kommer snart att lägga fram sin budget och den kommer man kunna säga mycket om.

Han berättar att ett av de viktigaste uppdragen för honom inom finansutskottet är att se till att Sveriges ekonomi fungerar på lång sikt. Och detta beskriver han med ett ord - företagande.

– Det centrala som kommer uppta mycket av min tid är att se till att Sveriges finanser inte äventyras. Ett av det viktigaste områdena som jag kommer att fokusera på är arbeten och företagande.

Emil Källström säger att det kommer bli svårt för Sverige då vi nu får en regering som inte vill skapa nya resurser utan i stället fokuserar på att fördela redan befintliga resurser.

– Den viktigaste uppgiften för mig blir att behålla fokus på Centerpartiets viktiga frågor som ingen höjd skatt för företagarna och sänkta kostnader för att anställa ny personal. Det är viktigt att den rösten fortsätter att höras trots ett regeringsskifte.

Centerpartiet backade i valet och alliansen har en tuff period framför sig. Men Emil Källström tror på sin politik och vill arbeta för fler jobb i nya och växande företag.

Om du fick välja, vilken ministerpost skulle själv du vilja ha?

Fokus ligger inte riktigt på det nu när vi just har förlorat ett val så den frågan kommer jag inte att svara på. Den uppgift jag har fått nu är mer än nog för tillfället.

Annons