Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter totalrenoveringen – nu vill O'Learys expandera ytterligare: "Vi är i framkant"

Det har blivit öppnare och ljusare inne i O'Learys lokaler i Örnsköldsvik. Efter en totalrenovering under våren och försommaren har restaurangen nu siktet på större expandering, med bowlingbanor och ny entré.

Annons

Läs också: De flydde kriget i Syrien – nu öppnar de Damaskusgrillen

Den första juli öppnades portarna till ett finputsat och nymöblerat O'Learys i Örnsköldsvik. Baren och restaurangen på Stora torget har de senaste månaderna genomgått en grundlig och övergripande renovering, där i stort sett allt har bytts ut, från taklampor till paneler och soffor.

– Vi har väntat på det här hur länge som helst, säger Petra Granström, ägare av O'Learys i Örnsköldsvik.

En stor omgjord bar är en av de många nyheterna på O'Learys.

Det nya O'Learys är en så kallad Fenway Park Edition, ett koncept som är få restauranger förunnat i koncernen. Företagets grundtanke är densamma, med sportbarens estetik i fokus, men inredningen är en premiumvariant enligt Petra Granström:

– Vi är som en testpilot kan man säga, eftersom vi är de första i Sverige som har det här upplägget. Så vi är i framkant.

Det nya inredningskonceptet på O'Learys i Önsköldsvik har blivit ett ansiktslyft för sportbaren.

Allt från de nya panelerna till färgerna på sofforna gör sportbaren till en Sverigeunik restaurang i kedjan, som utöver det nya konceptet kan skryta med att vara landets första O'Learys med sina sjutton år på nacken. Även uteserveringen på innergården har fått ett lyft med en ny stor LED-skärm för såväl sportevenemang som bakgrund till liveshower.

– Det är som en helt ny lokal, det är fantastiskt att se. Det såg ju bra ut på ritningarna, men att det blev så här bra när det var klart känns fantastiskt.

I den nu något öppnare lokalen ryms över 500 besökare och gäster. Tanken är att verksamheten ska fortsätta som vanligt, med klubbkvällar och liveakter med allt från vissångare till rockkonserter.

– Förut var det ganska mörkt och trångt här inne. Nu har vi öppnat upp, och får in ljuset. Det ger ett modernt och bra intryck, säger Petra Granström.

En ny inglasad entré är en av O'Learys framtidsförhoppningar.

På fasaden ut mot torget syns ännu inga förändringar efter renoveringen, men med ett bygglov inskickat till kommunen är förhoppning att det snart ska bli ännu fler ansiktslyft. Utöver en utbyggd och inglasad entré är det planerat för expansion även inne i byggnaden, med lokal som ska rymma totalt sex bowlingbanor.

– Vi behöver bowling i stan, det är ju ett jättebra koncept.

Utöver bowlingbanorna ska i den utbyggda lokalen även finnas platser för de som vill äta, samt ett till barutrymme.

– Det blir något för alla. Från stora till små ska kunna trivas på vårat O'Learys, säger Petra Granström.

Mer läsning