Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Earth hour-firande på Stora torget

/
  • Så här såg det ut på Stora torget i Örnsköldsvik under Earth hour 2010, då Tomas Di Leva var dragplåstret.

I slutet av mars firas Earth hour, en timme per tidzon, jorden runt. Örnsköldsviks kommun släcker ner centrum och tänder upp 600 ljuslyktor tillverkade av Örnsköldsviks förskolebarn.

Annons

Sedan 2007 har jordtimmen eller earth hour firats traditionellt sista lördagen i mars mellan halv nio och halv tio på kvällen. I år infaller den lördagen den 29:e och det är Victoria Kjellqvist från kommunens EU projekt Hållbart resande som ansvarar för upplägget i Örnsköldsvik.

Två elever, Rebecka Lundqvist och Clara Eriksson, från Nolaskolans musikestetprogram kommer att vara konferencierer för kvällen.

Det kommer bland annat att bjudas på musikalisk underhållning i form av singer songwritern Lars Ekengren med kompband och dansuppvisning av viga gymnaster från ÖGK.

– Vi kan också lova en fin och mäktig upplevelse i form av hundratals ljuslyktor som barn från Örnsköldsviks förskolor tillverkat speciellt för firandet, säger Victoria Kjellqvist.

Kampanjen Earth hour är internationell, drivs av WWF (Världsnaturfonden) och riktar sig till hushåll, företag och kommuner.

Genom att uppmana till nedsläckning av belysning och ej nödvändig elektrisk utrustning vill man sätta fokus på klimatfrågorna i en gemensam global manifestation för miljön.

Annons