Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domsjö Fabriker säljs

/

Domsjö Fabriker säljs till indiska Aditya Birla Group för 340 miljoner dollar vilket motsvarar 2,14 miljarder svenska kronor. LIVERAPPORTERING Från presskonferensen här under.

Annons

Indiska Aditya Birla Group köper Domsjö Fabriker för 340 miljoner dollar, det motsvarar 2,14 miljarder svenska kronor. Redan i dag levererar Domsjö viskos till Aditaya Birla Group som är världens största tillverkare av materialet.

Det var Birlas ordförande Kumar Mangalam som berättade nyheten via ett pressmeddelande under tisdagsmorgonen.

– Vi får en stark finansiell bas och en global närvaro för vår verksamhet som ytterligare stärker vår position i hela den textila värdekedjan. Kombinationen av köparens åtagande att fortsätta utbyggnaden av våra produktionsmöjligheter, och ytterligare satsningar på forskning och utveckling här, gör Aditya Birla till en perfekt ägare av Domsjö, säger Domsjö Fabrikers vd Ola Hildingsson i ett pressmeddelande.

Det är Thai Rayon Public Company Limited (Thailand) och Indo Bharat Rayon (Indonesien) som står för köpet vilket betyder att Domsjö kommer ingå i den indiska företagsgruppen Aditya Birla Group är bland annat världens största tillverkare av viskos stapelfiber.
– Förvärvet av Domsjö Fabriker, ett företag i världsklass, är en betydande milstolpe för vår verksamhet inom viskos stapelfiber, säger Kumar Mangalam Birla, styrelseordförande i Aditya Birla Group i pressmeddelandet.

Mangalam berättar att viskos stapelfiber är en kärnverksamhet med stark tillväxtpotential både när det gäller intäkter och resultat.
– Domsjös mycket professionella ledning och engagerade medarbetare ökar värdet av förvärvet. Jag hälsar dem alla hjärtligt välkomna i den växande Aditya Birla-familjen, säger Mangalam.

Förutom att Domsjö blir en stategisk leverantör av specialcellulosa till Aditya Birla-gruppens globalt expanderande viskosfiberproduktion, kommer Domsjö också att leverera till den öppna marknaden.

Domsjö Fabrikers pressmeddelande.

Annons