Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd pedofil attackerad i sin egen bostad

/
  • Den misstänkte mannen som är i 35-årsåldern ska ha använt sig av en batong som kan bli 65 centimeter.

Den dömde pedofilen råkade helt plötsligt ut för oväntat besök.
Brottningsmatchen slutade med att han lyckades övermanna sin motståndare och hålla denne kvar tills polisen kom.
Den objudne gästen är nu misstänkt för olaga hot, misshandel och hemfridsbrott.

Annons

Det var den 22 maj som den dubbelt dömde pedofilen i Örnsköldsvik fick besök av en man han inte förväntade sig skulle dyka upp.

I stämningsansökan har den attackerade mannen beskrivit hur det gick till när han bland annat råkade ut för misshandel.

Han har sagt att han satt på sitt kontor i hemmet när han noterade att någon kom gående mot hans hus. Mannen gick ned för trappan för att möta den okände gästen, som hann ta sig in innan husets ägare kommit ned för trappen.

Den objudne gästen ska ha skrikit att husägaren borde flytta därifrån och att han skulle döda mannen som han hälsade på.

Husägaren uppmanade den aggressive mannen, som är i 35-årsåldern, att lämna huset, och han kände också att gästen luktade sprit. Den målsägande har också uppgett att han såg att mannen i 35-årsåldern hade något som han dolde bakom ryggen.

När målsägande vände ryggen till den objudne gästen attackerades han av batongslag mot huvudet. Mottagaren av slagen har ingen aning om hur många slag som träffade honom, men uppskattar det till mellan fem och tio. Han upplevde att slagen riktades mot honom med full kraft.

Slagserien bröts av att den attackerade mannen kastade sig över anfallaren – och det hela övergick till en brottningsmatch. Av förhörsprotokollen att döma var den attackerande mannen ett relativt lätt offer för den som försvarade sig. Möjligen berodde det på att gästen hade en bra bit över två promille alkohol i blodet.

När husägaren väl hade fått ned gärningsmannen på golvet, och satt sig grensle över denne, höll han honom i ett fast grepp tills dess att polisen kom till platsen.

Den attackerade mannen får stöd av ett vittne, som var i huset. Vittnet satt och tittade på tv när hon hörde att två personer talade högt i huset. När hon rörde sig mot rösterna blev hon ögonvittne till den brottningsmatch som målsägande också berättat om. Det var vittnet som larmade polisen – och hon har också uppgett att den misstänkte ska ha sagt "Du ska inte bo här, du ska inte fotografera mina barn. Jag ska döda dig din jävel".

De orden ska ha upprepats flera gånger.

Den misstänkte vägrade först säga något om händelsen, men har sedan berättat att han drack två tredjedelar av en trelitersdunk med vin. Därefter beslöt han att gå till den målsägande, som enligt rykten ska ha varit ute och fotat unga pojkar som fiskat i en å.

En av pojkarna är son till den misstänkte.

Den misstänkte var ute efter bilderna i kameran. Han erkänner att han hade med sig batongen, men minns inte vad som utspelade sig hos målsägande.

Den misstänkte förnekar misshandel, och kan inte säga något om hemfridsbrott eftersom han inte vet om han blev insläppt i huset.

Mer läsning

Annons