Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurägare riskerar djurförbud

En kvinna i Örnsköldsviks kommun riskerar djurförbund om hon inte vidtar ett antal åtgärder. Kvinnans dåliga djurhållning har tidigare poängterats, nu är det dags igen.

Annons

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, har både hästar och hundar. Och det är dem ärendet gäller. Hästarnas instabila vindskydd var vid länsstyrelsens kontroll oacceptabelt, bland annat gav det inte ett tillräckligt skydd mot väder och vind. Det var också stora mellanrum mellan plankorna så risken fanns att hästarna skulle fastna med benen. Länsstyrelsens inspektörer slog även ner på liggplatsen. Den ska vara torr och ren, så var inte fallet.

Gällande hundarna förvarades de i en bur inomhus vilket är olagligt. Enligt kvinnan höll hon dem instängda under utfordring, även det olagligt.

Tidigare i år besöktes djurägaren av länsstyrelsen för en kontroll. De brister som framkom skulle åtgärdas under året, fram till ny inspektion. När den genomfördes, för några veckor sedan, kvarstod bristerna och nytt beslut författades. Följer hon inte beslutet riskeras djurförbud.

Mer läsning

Annons