Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det kan skada partiet"

/
  • Sverigedemokraternas pressekreterare Linus Bylund har delvis växt upp i Örnsköldsvik. Linus och Sverigedemokraterna har några tuffa veckor bakom sig efter de uppmärksammade skandalerna inom partiet.
  • Linus Bylund (SD), här med partiledaren Jimmie Åkesson.

Sverigedemokraternas kris fortsätter.
Det har pressekreteraren Linus Bylund (SD), uppvuxen i Örnsköldsvik, känt av.
– Det är klart att jag är besviken på Almqvist och Ekeroth.

Annons

Linus Bylund som till viss del växt upp i Örnsköldsvik jobbar direkt under partiledaren Jimmie Åkesson och har varit engagerad i Sverigedemokraterna i tio år. Sedan våren 2010 har han jobbat aktivt i partiet. Bylund berättar nu om den senaste tidens turbulens inom partiet.

– De senaste veckorna har naturligtvis varit väldigt jobbiga. Under en kris går det ganska snabbt till en punkt där man måste sätta sina egna känslomässiga intressen åt sidan. Bylund har under den här tiden arbetat i stort sett dygnet runt, berättar han.

Hur ser du på det som inträffat?

– Vi har en hopning av händelser som inträffat inom 2,5 år som har briserat samtidigt vilket gjort det lite speciellt. Vi inom Sverigedemokraterna accepterar inte överträdelser, heller inte över ideologiska gränser eller till andra beteendekoder. Jag är besviken på Erik Almqvist och Kent Ekeroth.

Har du varit med om något liknande i ditt arbete?

– Nej, även om jag varit med om saker som tagit mig nästan lika illa.

Kommer det som inträffat skada partiet?

– Skandaler kan så klart skada partiet. Annars skulle vi inte försöka analysera dem. Jag tycker att vi hanterat situationen väldigt bra, men det går också alltid att göra saker bättre. Hade vi till exempel sett filmen av Ekeroth och Almqvist hade vi agerat annorlunda. Jag tror också att det här i förlängningen kan göra att vi får en bättre sammanhållning inom partiet.

Mer läsning

Annons