Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska driva kiosken i resecentrum

/
  • Peter Ivarsson är verksamhetschef och Åsa Edman blir arbetsledare på plats i resecentrum.
  • Jakob Iwarsson håller just nu på att måla och färdigställa lokalerna i resecentrum. Nästa månad öppnas kiosk och cafeteria.

IVK, Individuell växtkraft, öppnar i mitten av nästa månad kiosk och cafeteria i resecentrum.

– Vi är ett bolag som sysslar med arbetsmarknadsfrågor. Det här kommer att bli bra, säger Peter Iwarsson.

Annons

Sedan i mitten av maj förra året har resecentrum varit utan kiosk och cafeteria. Rickard Salomonsson, kommunens fastighetsförvaltare, säger att han har lagt ner väldigt många timmar på att hitta en ny entreprenör.

– Som mest har under ett tag har det nog blivit uppemot 15 timmar i veckan, säger Rickard Salomonsson och påpekar att han är glad för att allt nu äntligen har fallit på plats.

– Jag är jättenöjd och känner mig tillfreds, absolut. Jag vet att IVK jobbar med avtal och förberedelser just nu. Det här blir en bra lösning, säger han och nämner att den nya entreprenören också kommer att bjuda på några extra vakande ögon i lokalen.

– De kommer att hjälpa till med lite småsysslor i lokalerna, typ se till att toaletterna är fräscha och att rulltrapporna fungerar. IVK har den erfarenhet och bredd som behövs för det här.

Läs mer: Klartecken för ny kiosk

Peter Iwarsson är verksamhetschef och vice vd hos IVK – och även han är nöjd med att de nu kommer att ta över verksamheten vid resecentrum.

I dagsläget har IVK 20 anställda och ett 70-tal i verksamhet inom åtta olika områden, bland annat då café och catering – men även skog och skogsvård, vaktmästeri och inte minst bygg- och renoveringar.

– Det känns som att vi växlar upp här i resecentrum, säger Peter Iwarsson och påpekar att de redan driver en liknande rörelse i Nolaskolan.

Läs mer: Klartecken för ny entreprenör

– Målet med vår verksamhet är ju att det ska leda till ett fast jobb – och nu känner vi oss mogna för det här, säger han och tillägger att de också tänker göra en marknadsundersökning och läsa av kunderna.

När portarna öppnas i mitten av nästa månad kommer Åsa Edman att vara den som har ansvaret för den nya kiosken och cafeterian. Hon säger att det mesta kommer att finnas för resenärerna och nämner allt ifrån smörgåsar, varm korv och sallader till tidningar och tobak – och ett generöst öppethållande.

– Vi kommer även att sälja biljetter till resenärerna, säger hon, något som inte minst kommunens fastighetsförvaltare är glad för.

– Det är något som jag tror är efterfrågat och kommer att vara bra, säger Rickard Salomonsson.

Mer läsning

Annons