Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansglädje på Brux

/
  • Runt 200 personer med olika typer av funktionsnedsättning dansade på Brux under söndagen.
  • Rolf Norlén och 75-åriga Barbro Sandberg, båda från Sollefteå, tog sig några rundor på dansgolvet.
  • Linda och Ann-Kristin Domeij från Örnsköldsvik var några av de som höll sig varma till musiken.

Under söndagen kunde Brux ha stängt av värmen med tanke på all energi de glada, dansande gästerna alstrade.

Det var fest med över 200 dansare från hela länet.

Annons

Flugor, slipsar, långklänningar, glitter och glamor, hade man inte vetat bättre hade man kunnat tro att det var nyårsfest. Den årliga länsdansen på trettondagsaftonen för människor med funktionsnedsättningar blev en succé.

När första tonerna från bandet Ba´ Vi ljöd så var dansgolvet strax fyllt.

– Vi har varit på Parken tidigare, där är dansgolvet så stort men här blev det en helt annan närhet, säger Marie Korvala från Örnsköldsviks kommun.

Innan dansen drog i gång på eftermiddagen så hade gästerna njutit en middag bestående av krämig kyckling och klyftpotatis.

– Vi fick efterrätt också, det var en riktig fest, sa en av gästerna.

Länsdansen på trettondagsaftonen är årligt återkommande, men det arrangeras liknande danser ungefär en gång i månaden runt om i länet.

– Vi går ut med inbjudan till olika boenden, dagliga verksamheter och vi har även en lista med personer som inte finns inom de verksamheterna, säger Marie Korvala som var väldigt nöjd med arrangemanget.

En av de som var flitig på dansgolvet var 75-åriga Barbro Sandberg från Sollefteå. Hon tog några vändor på dansgolvet med Rolf Norlén, men även under de korta vilorna mellan danserna så gungade hon med i musiken innan hon ivrigt återtog sin plats bland de dansande.

Stämningen var väldigt hög och bland gästerna fanns det nog en och annan som tillbringade all tid på dansgolvet under tiden att coverbandet Ba´ Vi levererade populära och dansvänliga hits som diverse Abba-låtar, Gyllene Tider och andra medryckande låtar som de flesta kände igen.

De yngsta dansgästerna var runt 14-15 år och de äldsta runt 80 år.

Mer läsning

Annons