Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalens dag i Näske

/

I samband med Dalens dag som firades runtom i Nätra, så hade Näske Bygårdsförening inbjudit till ett kulturevenemang i form av en utställning med framlidne Näske konstnären Malte Nyberg XII:s verksamhet i Näske som tema.

Annons

På utställningen visades konstverk av Malte XII, bilder och intervjuer från hans sommarutställningar i Tolfhamn. Även bilder från och egna berättelser från hans bostad enigt hans egen önskan att få visa att ”här har en målare bott och levat”

Många besökare visade ett genuint intresse av Maltes tid i Näske med sin välkända ateljé och sina skutor som flytande utställningar.

De talrika besökarna fick också ta del av Bygårdsföreningens planer på att bevara Tolfhamn som ett kulturcentrum för alla kategorier i kommunen.

Barnen hade också möjlighet att delta i aktiviteterna, de fick måla sina egna ”Malte tavlor” med kritor och papper från Maltes ateljé. De som ville fick ”sälja” sina alster till Bygården och dessa ramades in och blev en del av utställningen. Belöningen blev gratis fika och en trevlig present.

På Bygården visades också gamla bilder från Näskes ”storhetstid” i slutet av 1800-talet och något tiotal år in på 1900-talet som väckte ett stort intresse. Arrangör det hela var Näske Bygårds Katarina Strachman som förutom att besvara alla frågor, även hann med att sköta kaffeservering med gott fikabröd. Stort tack !

Arthur

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons