Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags rösta fram länets mest företagsamma människa 2013

/
  • Åke Hagelberg på Y-tech i Mellansel, Joakim Byström, Absolicon Solar Collector AB, Härnösand och Niklas Nyberg, kan bli årets mest företagsamma västernorrlänning.

Allmänheten har nominerat sina kandidater och juryn har valt ut fem finalister. Nu kan alla som vill vara med och rösta fram "Västernorrlands mest företagsamma människa 2013".

Annons

Tävlingen startades förra året av organisationen Svenskt Näringsliv för att lyfta goda exempel på företagsamma människor och därmed inspirera fler att förverkliga sina företagsidéer.

Vinnare då blev en mycket glad Markus Edlund, som driver företaget Messmide i Myckelgensjö.

– Det var en stor ära! Dels för att priset delas ut av Svenskt Näringsliv och dessutom för att det är allmänheten som röstade fram mig, sade han.

Även i år är Örnsköldsviks representerad av två finalister. Förutom Nicklas Nyberg på Nybergs Fastigheter & Förvaltning AB även Åke Hagelberg på Y-Tech Ytbehandlingsteknik AB i Mellansel.

Här är alla fem finalisterna tillsammans med juryns motivering. Vill du vara med och rösta, klicka här.

1. Joakim Byström, Absolicon Solar Collector AB, Härnösand

Juryns motivering: Joakim har under många år engagerat sig i och kommersialiserat sina innovationer inom alternativa energikällor. Joakim har med sitt arbete gjort ett internationellt avtryck inom branschen.

2. Åke Hagelberg, Y-Tech Ytbehandlingsteknik AB, Mellansel

Juryns motivering: Åke har oförtrutet stretat på och månat om sitt företag och sin personal trots motgångar. Han inspirerar med sin framtidstro.

3. Niclas Nilsson, Dryckesbolaget Gustav Vasa AB (Vasa Bryggeri), Njurunda

Juryns motivering: Niclas har modet att satsa på en marknad med stenhård konkurrens och dessutom utveckla och bygga en ny produktionsanläggning.

4. Nicklas Nyberg, Nybergs Fastigheter & Förvaltning AB, Örnsköldsvik

Juryns motivering: Nicklas sätter verkligen färg på Örnsköldsvik. Han är orädd, framåt och en fantastisk entreprenör som är alldeles lagom galen för att lyckas.

5. Emelie Söderström, Hemtjänst Ditt liv AB, Njurunda

Juryns motivering: Emelie är en ung tjej som hade modet att lämna en fungerande verksamhet i Täby för att bygga upp ett nytt hemtjänstföretag i Sundsvall. Emelie är ett gott exempel på att hårt arbete, kvalitet och nöjda kunder går hand i hand.

Mer läsning

Annons