Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coop Forum satsar 20 miljoner

/
  • Stormarknadschef Kristian Isaksson berättar att den nya chark- och delikatessdisken planeras till området längst in i butiken.

Coop Forum ska bygga om i butiken, en satsning på cirka 20 miljoner kronor och som ger flera nya arbetstillfällen.

Annons

– Vi har lyssnat på våra kunder och kommer att satsa på en manuell chark- och delikatessdisk med fiskavdelning, säger stormarknadschef Kristian Isaksson på Coop Forum i Örnsköldsvik.

Under det senaste halvåret har planerna tagit form för en ombyggnad av butiken.

– Jag kan stoltsera med att väldigt många i personalen varit med i arbetet från första början. De handlar om varuplacering, att förvalta ytor och lager.

Edmarks bageri ska få större arbetsytor. Dessutom vill man bygga om entrén och ge mer plats för kundvagnar och fler sittplatser i caféet.

– Och så ser vi över alla våra kylsystem och byter ut kyl- och frysdiskar till mer moderna och energisnåla. Även mejerirummet kommer att tas bort, mejerivarorna kommer vi att ha i kylskåp med dörrar i stället, säger Kristian Isaksson.

För att klara ombyggnaden krymper man utbudet av varor som inte är mat med 200 kvadratmeter, framför allt är det färg och byggmaterial som försvinner. I stället blir det 500 kvadratmeter mer mat.

Coop nationellt går väl inte så bra?

– Men vi är en egen förening, Coop Nord, som ägs av medlemmarna i Västernorrland, Jämtland och Västerbotten. Det går väldigt bra för oss. Alla våra Coop Forum-butiker har genomgått den här förändringen – vi är sist ut, säger Kristian Isaksson och fortsätter:

– Vi investerar cirka 20 miljoner i ombyggnaden och det skapas flera nya arbetstillfällen i och med det, några av dem är redan tillsatta.

Blir det inte rörigt i butiken?

– Jo, absolut. Vi bygger om i fyra steg, den första har påbörjats. Men vi hoppas att kunderna är nyfikna i stället för att tycka det är besvärligt.

Troligen är allt klart till semestrarna börjar.

Mer läsning

Annons