Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chans på Samhallpris

Örnsköldsviksföretaget Sports Progress International, som gjort bungypump till en stor succé, har nominerats till Samhalls "Visa vägen-pris"

Annons

Sedan fem år tillbaka prisar Samhall den arbetsgivare och den eldsjäl som gjort mest för att förbättra möjligheterna för personer med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden.

Över 150 nomineringar har kommit in i år och bland dem hittar vi Sports Progress International AB från Örnsköldsvik. Företaget bakom gåstaven bungypump har Samhall som huvudtillverkare och leverantör och låtit bygga upp en monteringslina i Örnsköldsvik och en i Kramfors. Företaget köper också tjänster kring distribution och orderhantering.

Och eftersom Sports Progress International satsar internationellt hoppas Samhall på ytterligare jobb för arbetshandikappade.

Sports Progress avknoppades i fjol från Lena Frejlins företag Compositteknik Norr och satsar förutom på träningsredskap också på hudvårdsprodukter. Företaget hade vid senaste årsskiftet tre anställda och omsatte under fjolåret 22 337 000 kronor.

Den 13 november delar landshövdingen i Västernorrland ut regionpriset för Norrland och går det vägen där tar sig Sports Progress som en av sex finalister till Visa-vägen-galan i Stockholm 20 november.

Mer läsning

Annons