Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerns laguppställning till valen

/
  • Centerkandidater är vi allihopa. Överst från vänster: Anna-Britta Åkerlind, Bruno Byström, Lena Lindgren, Åke Andersson, Emil Källström och Roger Byström Sittande: Anna-Lena Lindström, Bertil Jonsson, Edit Persson och Annie Hägglund.

Det är till hösten det gäller. Men Centerpartiet har i alla fall ryckt åt sig en ledning inför valet.

Annons

– Partiets strategi är att komma ut tidigt, förklarade kretsordföranden Anna-Britta Åkerlind när hon presenterade såväl kommunfullmäktige- och som landstingslistan.

2014 blir ett valfyllt år. Först EU-valet i maj – och sedan kommun-, landstings- och riksdagsval i september.

– Det är viktiga saker som väntar, det är en sammanhållen valrörelse, sa Anna-Britta Åkerlind vidare.

Nomineringskommitténs ordförande Ingvar Byström förklarade att arbetet gått till på traditionellt och beprövat sätt. Efter höstens fria nominering har medlemmarna fått poängsätta kandidaterna.

– Det har varit stenhårt i provvalet. Exempelvis skilde det bara en pinne mellan Anna-Britta Åkerlind och Emil Källström. Vi fick sära på dem med spett, sa Byström.

Han sa vidare att i arbetet har det ingått i att se till att få variation mellan kön, åldrar, ursprung och hemort. Byström hade kunnat lägga till yrke; för på listan finns såväl riksdagsman som mångsysslare, skorstensfejare och amatörmusiker.

De tio första namnen på kommunfullmäktigelistan fick varsin kort stund i rampljuset när de presenterade sig. En intressant comeback gör pensionären Åke Andersson, som hållit sig borta från politiken i ett par mandatperioder.

– I Örnsköldsvik är 28 procent pensionärer. Eftersom pensionärer är missnöjda med politiken så kanske jag kan tillföra något.

Ettan på landstingslistan, Roger Byström, sammanfattade presskonferensen med att gjuta mod i laget:

– Det har aldrig känts så här bra.

Mer läsning

Annons