Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busschaufförer upprörda över ordningen i Ö-viks resecentrum

Örnsköldsviks Resecentrum ska inte vara något pensionat. Det menar ett antal av kommunens busschaufförer som tröttnat på att kommunen inte klarar att avhysa de som flyttat in där.

Annons

– Kommunen bör agera innan det händer någonting mycket allvarligt, säger en av chaufförerna.

Resecentrum i Örnsköldsvik.

Chauffören – som av oro för repressalier från sin arbetsgivare inte vill träda fram med namn – säger att det är ett stort antal busschaufförer i Örnsköldsvik som har ledsnat på hur ordningen är på Resecentrum.

LÄS OCKSÅ: Växlekassan stals vid inbrott på resecentrum i Kramfors

– Det är stundtals beklämmande hur det ser ut där inne. Ingen ordning alls. Jag har själv ställt upp och följt ett antal resenärer som varit rädda för att nånting otrevligt ska hända.

Chauffören tycker det är märkligt av kommunen att människor tillåts bo i resecentrum.

– Resecentrum är byggt för buss- och tågresenärer. Jag känner till att chaufförer blivit attackerade i Resecentrum. Kommunen har en del att ta tag i.

– Jag och andra har fört på tal hur det är ställt inne på resecentrum. Vi har uppvaktat både arbetsgivare och kommunen, men det verkar inte leda till någon bättring.

Den besvikna chauffören fortsätter:

– De som driver kiosken inne på Resecentrum tvingas betala hyra, men för andra går det tydligen bara fint att bosätta sig där utan att betala en spänn.

Vad tycker du att kommunen ska hitta på?

– Vi chaufförer fattar ju att det finns människor som är i behov av hjälp, det är inte det. Men den här typen av hjälp funkar nog inte. Ge dessa behövande vård och bostad.

LÄS OCKSÅ: Kränkt efter att ha blivit utkastad från Resecentrum

Cleiton Pettersson, fastighetsskötare på Örnsköldsviks kommun, har också hört att det tidvis finns viss rädsla att vistas i resecentrum.

– Det har ju inträffat mindre trevliga saker. Det får inte vara så att allmänheten känner obehag att bara gå igenom Resecentrum mot tåget.

Vad bör göras?

– Resecentrum stängs några timmar varje natt, och vad jag förstår brukar vaktbolaget lyckas tömma lokalen under den tiden.

– Jag får rapporter varje dygn, och jag kan inte se att vi har stora problem, men jag vet att det finns mer att göra, säger Cleiton Pettersson.

Mer läsning

Annons