Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandstationen såld – oklart vem som köpt

/
  • Den gamla brandstationen är såld för sex miljoner kronor, men avtalet är ännu inte påskrivet.

Kommunen har sålt brandstationen för sex miljoner kronor.

Till vem är dock oklart.

– Affären har inte vunnit laga kraft. Jag talar ogärna om det, säger Rickard Salomonsson.

Annons

Det har varit många turer kring gamla brandstationen, men anor från början av 60-talet. Det har också varit ett antal hugade spekulanter, som visat sitt intresse för att köpa den drygt 4 400 meter stora byggnaden, plus ett intilliggande mindre hyreshus.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har dock fattat beslut den här veckan om att sälja byggnaden för sex miljoner kronor. En affär som fastighetsförvaltaren Rickard Salomonsson är nöjd med.

– Det är inte jag som ska göra bedömningen om det är en bra affär för köparen eller inte. Jag förutsätter dock att köparen har gjort en bra affär.

Vem som har köpt byggnaden och till vad den ska användas är dock oklart. Faktum kvarstår att huset inte är i kanonskick, eller som en person med inblick i huset yttrar sig:

– Jag har själv varit intresserad av att köpa byggnaden och haft vissa planer på användandet. Jag har dock insett att tidens tand har satt sina spår i huset, säger han.

Enligt vad allehanda.se erfar finns dock köparen i Örnsköldsvik och enligt vissa med inblick i affären, så anses det även vara en spännande köpare, som har unika utvecklingsplaner.

– Det känns seriöst, som en annan person säger.

Det var så sent som förra sommaren, som kommunens tillväxtavdelning förkastade två inkomna anbud, var av ett på den anmärkningsvärda summan 117 711 kronor.

Enligt det nu upprättade köpeavtalet, står det att köparen har haft möjlighet att undersöka fastigheten och även godkänt befintligt skick. I särskilda villkor står det även att säljaren ska ta kostnaden för pågående detaljplan. Det står även att kommunen ska anlägga en plantering längs fastighetsgränsen mot E4, plus att köparens skyltläge ska beaktas.

Vad som händer med ambulansen, som kommer att finnas kvar i lokalerna ytterligare något år, är oklart med en ny ägare. I alla fall uttrycker ambulansens företrädare en viss oro om det skulle finnas fler aktörer i lokalerna.

Mer läsning

Annons