Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadsmarknaden står stark

/

Mäklarna i Västernorrland är fortsatt positiva inför 2014, enligt Mäklarinsikt. Endast tre procent av länets mäklare tror på vikande bostadsrättspriser i början av 2014.

Annons

Småhus- och bostadsrättsmarknaden är fortsatt het både nationellt och i länet. Och hetare ska den bli, om man ska tro mäklarna.

– Det är bostadsbrist i Sundsvall, vilket gör att vi får väldigt höga priser i centrala delarna av Sundsvall. Vi kan se uppemot 30 000 kronor per kvadratmeter i vissa områden, säger Mats Eklund, fastighetsmäklare och ägare av Mäklarhuset.

På småhusmarknaden tror 24 procent av länets mäklare att priserna kommer stiga under första kvartalet, 68 procent tror på oförändrade priser och endast nio procent tror på minskade priser. Ännu positivare tongångar är det på bostadsrättsmarknaden, där 39 procent tror på fortsatta ökningar, 58 procent på oförändrade priser och endast tre procent på minskade priser.

– De flesta som är villasäljare är en äldre generation, 60 till 70 år, som vill hitta en lägenhet centralt. Just nu finns det inte så många bostadsrätter centralt och så länge vi inte bygger nya lägenheter kommer priserna att öka, säger Mats Eklund.

Mats Eklund hoppas bostadsbyggande ska komma i gång och ser att det finns ett antal intressanta projekt på gång i Sundsvall.

– I inre hamnen finns ett antal projekt, även om de är långt bort. Sedan byggs ett höghus i Skönsmon och Norrporten bygger om kontor till lägenheter i centrala Sundsvall, säger han.

De hetaste områdena är enligt Mats Eklund de centrala delarna av Sundsvall, som Alliero och Norrliden, men han ser även andra områden som är på frammarsch.

– Skönsmon och Njurunda är två områden som kommer öka i pris så fort E4-byggnation är klar. Jag tror även Granloholm och Skönsberg kommer starkare, säger han.

Mer läsning

Annons