Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomben: Strandgatan 7 bommar igen – "Den sista ölbägaren är svingad i den lokalen"

Nu stänger Strandgatan 7 igen dörrarna för gott. Hyresvärden har lämnat in en ansökan till Ångermanlands tingsrätt där han begär restaurangen i konkurs.

Annons

Strandgatan 7 stänger – och snart kommer annan verksamhet att bedrivas i lokalen.

– Det är nog en av de största överraskningarna vi har varit med om. Både för ägare och för de anställda. Det kom som en blixt från klar himmel, säger restaurangchef Magnus Malmborg.

Restaurangen och nattklubben är en av Örnsköldsviks största. Strandgatan 7 grundades 2010 – då under namnet Merry Can – och har sedan dess funnits i lokalen. Det var under tisdagseftermiddagen som representanter från bolaget kontaktade kommunen med nyheten att de stänger.

Fastighetsbolaget Esplanaden äger och förvaltar byggnaden.

– Sköter man inte betalningarna hos mig så är det inte svårare än så. Det har pågått ganska länge och jag har varit snäll och försökt att stötta, men sköter man sig inte och visar man ingen vilja – då är det god natt, säger ägaren Mats Hilli.

– Det är jag som sätter ned foten. Den sista ölbägaren är svingad i den lokalen.

Redan i dag finns nya planer för lokalen. Hilli utlovar stora ombyggnationer och en ny verksamhet inom kort. Vad lokalen ska användas till vill han inte avslöja, men meddelar att det förmodligen inte kommer vara någonting inom restaurang.

Den som nu ringer Strandgatan 7 kan höra ett inspelat meddelande av restaurangchefen Magnus Malmborg. I meddelandet säger han: ”Vi ses i en annan restaurang någon annanstans i världen.”

ÖA har talat med Anders Sellin, ordförande i bolaget som äger Strandgatan 7, som avböjde att kommentera.

Mer läsning

Annons