Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BAE-anställda får delta i integrationsaktiviteter på arbetstid: "Vårt sätt att göra vad vi kan"

Anställda på BAE Systems Hägglunds får på betald arbetstid delta i integrationsinsatser för nyanlända. Det har företaget beslutat.
– Vi vill stötta och uppmuntra våra anställda att göra vad de kan i den här frågan, säger Jonas Wikman, HR-direktör.

Annons

Lördagen 21 maj var det FN:s Världsdag för kulturell mångfald, dialog och utveckling. Det ville BAE Systems Hägglunds hjälpa till att uppmärksamma.

– Vi gör något varje år i samband med den dagen, och i år är det det här. Det här är vårt sätt att göra vad vi kan för att bidra till ökad kulturell förståelse och integration i samhället, säger Jonas Wikman.

Företagets tanke är att ta tillvara på de anställdas förmåga och engagemang för att skapa förutsättningar för snabbare integration.

Vilka regler gäller för era anställda – hur mycket ledigt kan man få för att delta i integrationsaktiviteter?

– Vi har inte specificerat någon övre gräns på det sättet. Syftet är att erbjuda våra anställda möjlighet att delta i frivilligorganisationernas aktiviteter.

– Om den sker på arbetstid så är vi beredda att ställa upp och stötta det, så att våra anställda kan hitta sitt sätt att engagera sig i den här frågan.

Företaget BAE Systems Hägglunds har beslutat att anställda på betald arbetstid ska få delta i integrationsinsatser för nyanlända.

Ni har ett särskilt fokus på att stötta och hjälpa Gottne IF i deras verksamhet?

– Ja, vi har haft en dialog med Gottne IF, och vi gillar deras sätt att förhålla sig till frågan om integration – framförallt då nyanlända flyktingar, säger Jonas Wikman.

– I den dialogen har vi också bestämt att vi går in med ett stöd, ett träningsstöd. Det kan handla om transporter till och från fotbollsträningen. Det kan också handla om idrottsutrustning om man behöver det.

Jonas Wikman pekar på att just idrotten är en viktig del i integrationsarbetet.

– Framförallt när det gäller unga. Därför vill vi gärna stötta och bidra.

För att dra igång insatserna internt inom BAE Systems Hägglunds var medarbetarna på fredagen inbjudna till en lunchträff med integration som förtecken.

Örnsköldsviks kommuns tillväxtchef, Vanja Östman, pratade på lunchträffen om kommunens utmaningar när det gäller att integrera nyanlända i det svenska samhället.

Där pratade Vanja Östman, Örnsköldsviks kommuns tillväxtchef, om flyktingfrågan och nyanlända ur kommunens perspektiv.

– Jag tycker att det är helt fantastiskt att företag, oavsett om det är BAE eller någon annan, gör satsningar för ökad mångfald.

– Jag vet redan nu att flera andra företag gör saker utifrån sina förutsättningar. Vi har ju sett Sanmina exempelvis, som nu har signat upp sig på att ha 100 stycken praktikanter med fortsatt strävan mot jobb.

Mer läsning