Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtal klart på Bosch Rexroth

I snart ett år har facket och arbetsgivarna förhandlat om ett nytt arbetstidsavtal på Bosch Rexroth i Mellansel. I måndags nådde man slutligen en överenskommelse.

Annons

– Med 91 procent som röstade ja vågar jag säga att vi är nöjda, säger Rune Nyström, IF Metall.

Under 2013 pågick idoga förhandlingar på Bosch Rexroth mellan arbetsgivare och fack för att utforma ett nytt arbetstidsavtal.

– Vi har allt tuffare leveranskrav från våra kunder som gör att vi måste bli mer planeringsbara, säger Karl Lindblom, vd för Bosch Rexroth i Mellansel.

– Därför har vi velat förändra arbetstidsavtalet och bli flexiblare, för att kunna behålla vår kompetens även vid färre orderingångar, fortsätter Lindblom.

Arbetsgivaren ville bland annat att de cirka 200 anställda skulle kunna tvingas gå upp i tid vid högkonjunktur och ned i tid under sämre tider. Dessutom skulle arbetstagarnas möjlighet till flextid försvinna.

Läs mer: Konflikt på Rexroth

– Det har varit en jobbig tid att leva i ovisshet, menar Rune Nyström IF Metall, men det gick ju bra till slut så jag är väldigt nöjd.

Det nya avtalet kommer att ge de anställda minst 88 procent av lönen än hur lite de beordras att jobba vid lågkonjunktur.

– Att gå upp i arbetstid sa vi helt nej till, förklarar Nyström, det innebär att de i stället får anställa ny personal eller beordra övertid om det blir mycket att göra.

– Men det blir mindre flextid.

Hur många timmars nedkortat arbetstid som kan bli aktuellt under lågkonjunktur är något parterna kommer att förhandla om inför varje aktuell period.

– Nu har vi utformat ett huvudavtal, säger Nyström.

Även från arbetsgivarens sida är man nöjd med hur avtalet slutligen utformats.

– Vi är glada över att ha kompromissat fram ett avtal som både vi och arbetstagarna är nöjda med, säger Lindblom.

Mer läsning

Annons