Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arne Söderström tar emot hembygdsstipendiaten

/
  • Kjell håller i ”Dimman lättar” målad av Arne Söderström. Foto: Johnny Gustafsson
  • Kjell Larsson visar upp stipendiet för Arne Söderström. Foto: Johnny Gustafsson

Ett telefonsamtal så var saken så gott som klar. Jag ringde upp Arne Söderström efter att ha tilldelats årets hembygdsstipendium och presenterade mig som stipendiaten.

Annons

Jag kände mig mycket hedrad av att ha fått ett sådant fint pris och undrade om jag skulle kunna få köpa något som hade med hembygden att göra. Arne, som var på strålande humör svarade att han kanske hade något i ”skröbben”, så jag bad honom titta efter så kunde jag få återkomma.

Arne och jag fick fin kontakt och Arne lät glad att jag tilldelats hans stipendium.

Kommer man till Arne, så kan man ju inte undgå att lura in honom att prata om tiden på Café Sundsvall med den buttre Gunnar Arvidsson åren 1983–1991. Dessa två personligheter kompletterade varandra alldeles utmärkt och Arne gjorde dundersuccé i rutan. När sedan Gunnar Arvidsson gick i pension ville Ingvar Oldsberg ha över Arne till Göteborg, men nu kände Arne att det fick räcka. En resa blev det dock dit då Arne vart bjuden på Stora Teatern. Arne trodde det skulle bli teater och hämtade ut biljetten i kassan fem minuter innan föreställningen. Alla hade satt sig ned för att se operetten Csardasfurstinnan. När Arne som bliven rikskändis skulle leta åt sin plats väckte det stor uppståndelse. Så stor att man i ensemblen måste kolla vad som stod på. Arne sa att helst hade han bara velat kryp ihop.

Omsorgsfullt hade Arne ur "skröbben" letat fram en målning till mig som jag föll pladask för. Det är klart att stipendiaten skall ha en tavla som passar fick jag höra. Ett bättre minne är svårt att tänka sig.

Kjell Larsson

■■ Vill du skicka in en läsarartikel – använd det här formuläret .

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons