Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Sidensjöbo 2016 korad

Under helgens kubbyra utsågs enligt traditionen även årets Sidensjöbo. Mattias Persson, VD för Nätraälven Skog kammade hem priset med motiveringen att han gjort en stor insats i Sidensjö genom att både skapa jobb och framtidstro.

Annons

Årets vinnare Mattias Persson tillsammans med Carina Norberg Lundberg, Styrelseordförande i Sidensjö Sparbank och Birgitta Sedin, Ordförande i Sidensjö Framtid.

Läs även: Svenska finnar segrare i femtonde upplagan av kubbyran: "Det känns jättekul!"

Utmärkelsen Årets Sidensjöbo som årligen delas ut av föreningen Sidensjö Framtid under kubbyran, tilldelades i år Mattias Persson, VD för skogsägarföreningen Nätraälven Skog.

Mattias Persson berättar att han blev glad, men också förvånad över utmärkelsen då han inte bor i Sidensjö.

– Det var regnigt och jag tänkte bege mig, men de sa åt mig att stanna. Jag tänkte att då är det säkert någon jag känner som vinner, berättar han.

Stolt och förvånad, så beskriver han sin reaktion över att kamma hem priset och han är glad över att få uppskattning för sitt jobb.

– Det är kul att få priset men jag ser det ändå som ett lagarbete, det är många som har trott på mina idéer, berättar han.

Bertil Westin, sekreterare i Sidensjö Framtid, berättar att det var svårt att välja en vinnare, men att valet av Mattias Persson kändes helt rätt.

– Han fick priset för sitt arbete inom Nätraälven Skog. De skapar många arbetstillfällen i Sidensjö och har haft en fantastisk utveckling mycket beroende på Mattias. Men han är också med i alla möjliga andra sammanhang, han är verkligen engagerad i Sidensjö, säger Bertil Westin.

Mer läsning

Annons