Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anundsjötränaren Tanurcov: "Något hände i laget – energin försvann"

I måndags avslöjade Sporten att Anundsjö IF:s coach Sergiu Tanurcov, lämnat sitt tränaruppdrag för Division 2-laget med omedelbar verkan. I dag berättar han själv om bakgrunden: – Något hände i gruppen helgen då vi vann över Skellefteå, något som jag inte fått bukt med. Därför kände jag mig tvungen att ställa min plats till förfogande.

Annons

Sergiu Tanurcov gjorde sitt första framträdande inom svensk fotboll under våren 2008.

Då var han ett av tre moldaviska nyförvärv till Division 4-klubben Höga Kusten Fotboll.

Redan tredje säsongen tog han på sig att träna Kustens damlag vid sidan av det egna spelandet - och därefter blev det även några säsonger som spelande tränare för herrlaget.

Inför den förra säsongen tog han klivet över till Anundsjö IF där han tog rollen som assisterande tränare – men i måndags meddelades det att han inte längre kommer att pendla de 15 milen tur och retur Ullånger/ Bredbyn.

Av "personliga skäl", hette det.

– Så kan man väl säga det. Jag är en fighter som aldrig vill ge upp, men nu kände jag att jag kört fast med Anundsjö IF. Det gick inte att ta på, men jag kände att jag inte hade hela gruppen med mig längre, svarar Sergiu efter ett tags lirkande.

Kan du utveckla det?

– Nej, det vill jag faktiskt inte. Jag vill inte skapa någon oro i klubben och bland grabbarna – utan jag hoppas bara att framtiden visar att det här var rätt beslut av mig. Jag kände mig inte som rätt man att leda Anundsjö IF i det här läget. Energin försvann i truppen efter det att vi slog Skellefteå hemma – och nu senast mot Morön var det fruktansvärt dåligt. Hoppas det släpper nu när de får en ny lagledning, summerar Tanurcov.

Vad händer nu?

– Ja, vad händer nu. Jag har ett jobb att sköta här i Ullånger, sedan kanske jag börjar träna lite lätt med Höga Kusten.

Kan det bli aktuellt med spel?

– Vem vet. Kanske. Men skall det bli på riktigt måste jag få mina ljumskar åtgärdade först, svarar den nyligen entledigade Anundsjö-tränaren Sergiu Tanurcov.

Se även: DRÖMMÅLET: Benny Guldfots-mål på hörna av hårdskjutande Spinu

Sergiu Tanurcov, började sin svenska fotbollskarriär i Höga Kusten Fotboll 2008. Det kan bli så att han avslutar den där också.

Den högljudde moldaven från Ullånger brukar sällan ge upp, men nu kände Sergiu Tanurcov att han kört fast med Anundsjös Division 2-trupp.

Mer läsning

Annons