Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra röster om Elvy´s besked

Reaktionerna från Elvys partikamrater var många och superlativen haglade. Även andra än partikamrater hade åsikter om hennes besked.

Annons

Vad tycker du om att Elvy Söderström har bestämt sig för att nästa år hoppa av som kommunalråd i Örnsköldsviks kommun?

Dan Olsson (C), tidigare oppositionsråd i Örnsköldsvik:

– Jag är inte särskilt överraskad. Hon har hållit på länge, och har haft en utsatt position. Nu kan hon ägna mer tid åt gubben sin. Jag har nyss själv slutat, så jag vet ungefär hur det är. Jag kan förstå henne. Hon har haft en position som ytterst ansvarig och det kan nog vara slitsamt.

– Hennes styrka är att hon har en hög social kompetens. Vi tillträdde nästan samtidigt och har jobbat parallellt sedan dess. Det är klart att vi inte varit överens i alla politiska frågor, men vi har haft ett gott samarbete.

– Om det skulle vara så, vilket jag inte tror, att alliansen förlorar valet, kan hon nog inte tacka nej till en statsrådspost.

Camilla Svensson, gruppledare Moderaterna Örnsköldsvik

– Hennes besked kom plötsligt, men jag blev inte förvånad. Vi i partiet och i alliansen har funderat på, och spekulerat om, hur hon ska göra. Vi vill ju veta vilka motståndare vi har i valet 2014. Elvy Söderström är en stark motståndare. Men hon är ju till åren och någon gång ska man växla ned.

– Jag är mycket imponerad av Elvy som ledare. Även om hon ibland har tvingats ta obekväma beslut som inte alla gillar, så har hon stått fast. Hon är en stark ledare och hon är mycket populär och folkkär.

– Beskedet om att hon slutar kom som sagt överraskande. Frågan är om det är strategiskt bra eller inte, att göra det så här innan valet. Men det är i alla fall ärligt. Folk kommer att veta vad och vilka de röstar på.

Bengt Vestin, kommundirektör Örnsköldsvik

– Jag har förståelse för det. Hon har varit kommunalråd i väldigt många år. Det kan vara bra att andra får träda fram.

– Elvy har gjort sig förtjänst av att trappa ned. Hon har jobbat hårt. Hon är en positiv person och har framtidsvisioner, och hon har ett stort nationellt nätverk som är värdefullt för kommunen.

Soledad Henriquez, gruppledare Kristdemokraterna i Örnsköldsvik

– Elvy har suttit länge som kommunalråd, kanske alltför länge. Faktum är att jag gick i 4:an (grundskolan) när hon klev på detta uppdrag. När man suttit så länge som 19 år har man rätt att kliva av och lämna över till en ny generation.

– Med henne försvinner samtidigt ett av skälen till att många i vår kommun röstat på socialdemokraterna. Örnsköldsvik behöver förändring och detta kan därför öppna upp för en förnyelse genom att öka chanserna till ett behövligt maktskifte i kommunen.

Emil Källström, riksdagsledamot för Centerpartiet

– Elvy Söderström lämnar efter sig en kommun som på många sätt är bättre än den hon tog över. 1990-talets Dövik är nu pigga Örnsköldsvik. Den andra sidan av myntet är dock ett skuldberg det kommer ta generationer att betala av. 

Mer läsning

Annons