Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allvarligolyckavid skola

/
  • Ulf Solvander berättar att han påpekade för skolledare om de farliga träden för drygt två år sedan.

För drygt två år sedan slog Ulf Solvander larm of farliga träd intill Höglandsskolan.
I veckan föll ett träd på en vuxen person, som försökte skydda ett barn.
– Tråkigt att det ska behöva hända, säger han.

Annons

De yngre barnen vid Höglandsskolan leker gärna vid ett område strax intill skolan, som tillhör kommunen. Där finns också diverse lekredskap, men mest spännande har barnen intill en torrlagd bäck, där man bygger kojor, springer och leker.

– För drygt två år sedan berättade jag för två skolledare om de ruttna träden. Jag sa att jag var orolig för att något av träden kunde falla på barn som var där och lekte, säger Ulf Solvander, som bor med sin familj bara några stenkast från lekområdet.

För några dagar sedan hände det som Ulf Solvander hade befarat – ett träd föll så pass illa att en anställd person vid skolan fick det över sig.

– Trädet var på väg att falla över ett barn och på något sätt styrdes det undan av den vuxna personen, men inte bättre än att hon själv fick trädet över sitt huvud, säger han.

– Det är klart man blir rädd när något sådant här inträffar och det är typiskt att det ska behöva hända något innan skolan reagerar.

– Det här är ju en populär lekplats för barnen, säger han och tittar ut över området, där en massa nedsågade träd vittnar om att kommunen nu har tagit allvarligt på olyckan.

På plats talade ÖA med flera barn, som brukar leka vid det aktuella området. Några av dem var med när trädet föll och de utryckte även sin oro över den vuxna person, som enligt uppgift fick trädet snett över sitt huvud.

– Hon fick åka till sjukhuset och hon får inte jobba på en vecka, sa ett av barnen.

Enligt uppgift ska det handla om en rejäl hjärnskakning. Frågan är bara vad som hade hänt om barnet i stället hade fått trädet på sig?

Mer läsning

Annons