Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen kräver besked

Det finns ett villkor från oppositionen om Modo Hockey ska få utökat kommunalt stöd.

– Vi måste få veta hur det går med museet, Anna-Britta Åkerlind (C), oppositionsråd.

Annons

Frågan om extrapengar till Modo Hockey ska upp i kommunfullmäktige i december. Det krävs ett beslut där och då för att Modo ska kunna få några pengar från årets kommunala pott.

Socialdemokraterna har egentligen ensam majoritet att driva igenom beslutet. Men genom ett förfarande med minoritetsåterremiss kan oppositionen skjuta fram frågan. Då riskerar pengarna att "frysa inne" eftersom inget mer fullmäktige är inplanerat under året.

Därför har Alliansen ett bra utgångsläge att få gehör för sina synpunkter. Oppositionsråd Anna-Britta Åkerlind (C) är tydlig med vad hon vill och villkorar.

– Det är dags för Modo att bestämma sig om det ska bli något museum eller inte. Klubben måste berätta om när och på vilket sätt det i så fall ska ske. Alternativet är att det måste tas fram en plan på hur pengarna ska betalas tillbaka, säger hon.

Saken hänger samman med det Visitor Center, en upphottad turistbyrå, som kommunen ska bygga i Fjällräven Center.

– Frågan hänger ihop med museet och även vi har ett ansvar att snart kunna redovisa en tidplan, säger Åkerlind.

Detta är en tydlig signal till Modo Hockey och Socialdemokraterna, om vad som krävs för att klubben ska få extramiljoner redan i år.

Modo Hockey säger sig även vara redo att berätta om situationen i dag strax efter lunch. Modos tillförordnade vd Börje Lindholm har nämligen bjudit in ÖA på samtal om klubbens utökade stöd.

– Han kommer att kunna berätta allt och svara på de frågor som finns, säger Jennifer Andersson, kommunikationschef för Modo Hockey.

Mer läsning

Annons