Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla kommunanställda ska få rätt till heltid: "Nödvändigt om vi ska vara en attraktiv arbetsgivare"

Nu ska alla kommunanställda få rätt till en heltidstjänst. "Det är nödvändigt om vi i framtiden ska vara en attraktiv arbetsgivare", säger kommunalrådet Glenn Nordlund (S).

Annons

Rätt till heltid har varit ett diskussions- och debattämne i decennier i Örnsköldsvik, ja i hela landet.

I Örnsköldsvik gjordes någon form av försök med det så kallade 75/100-projektet som startade 2008. Det gick ut på att kommunanställda skulle jobba antingen 75 eller 100 procent.

Det blev inte helt lyckat, man lyckades höja andelen heltidstjänster inom omsorgen – där överlägset flest deltider finns – men protesterna mot systemet var många och högljudda.

Läs också: "Någonstans har det blivit fel"

– Ett av problemen var att personalen fick springa runt på många arbetsplatser för att få ihop till en heltid, säger Ruth Bergström, lokal ordförande i Kommunal.

Ruth Bergström, Kommunal, hoppas att de anställda/facken får vara med i projektet från början den här gången – förra gången gick det inte så bra.

Nu har ansvariga politiker och tjänstemän bestämt sig – heltid ska bli en rättighet för kommunanställda. Ett projekt som fortfarande är i sin linda torgfördes i samband med presskonferensen om 2017 års budget som Socialdemokraterna och Vänsterpartiet höll förra veckan.

– Vi vill ta tag på allvar i den här frågan nu, säger Glenn Nordlund och fortsätter:

– Ska vi vara en attraktiv arbetsgivare i framtiden är det nödvändigt att vi löser det här. Man ska kunna leva på sin lön och jobba ihop till en rimlig pension som kommunanställd.

Nordlund pekar även på att med en allt åldrande befolkning, där färre ska försörja och sörja för fler, pekar allt på att det framdeles kommer att bli konkurrens om arbetskraften – och då gäller det att vara attraktiv som arbetsgivare.

Det finns också kommuner i landet som lyckas lösa frågan om rätt till heltid.

– Klarar andra kommuner det vore det konstigt om inte vi gör det. Örnsköldsvik är en bra kommun och arbetsgivare, men just det här är en sak vi kan bli bättre på.

Kommunalrådet Glenn Nordlund (S) tycker att Örnsköldsviks kommun ska kunna klara att göra heltider till en rättighet, om andra kommuner klarar det.

Nye personaldirektören Nils Hörnström har ansvar för projektet, men han vill inte säga så mycket konkret:

– Vi jobbar med projektdirektiven just nu och de kommer att vara klara tidigt i höst. Frågan är komplicerad och det kommer sedan att ta flera år innan det är löst.

Kommunal har drivit frågan om rätt till heltid väldigt länge. Men Ruth Bergström vill formulera det på ett annat sätt:

– Heltid ska vara norm. Vi har hört i så många år nu om "heltid en rättighet, deltid en möjlighet".

– Sundsvall gjorde en variant där den som vill ha heltid ska säga till och sedan får det inte ta mer än tre månader innan det är löst.

Det är främst inom omsorgen heltidstjänsterna i Örnsköldsviks kommun är få – bara något mer än hälften av alla tjänster är heltider.

I dag är 67 procent av de kommunala tjänsterna i Örnsköldsvik heltider, inom omsorgen är andelen bara 52 procent.

Och det är klart att Ruth Bergström välkomnar det kommunala heltidsprojektet.

– Nu vill vi vara med från början och hela vägen. Förra gången (75/100) blev det ett tjänstemannaförslag, som gjorde att många tvingades jobba varannan helg.

– Den här gången måste det bli bra och hållbart.

Läs också: Heltidstjänster i kommunen är snart verklighet: "Äntligen är väl rätta ordet idag"

Mer läsning

Annons