Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akut behov av sjuksköterskor

ÖRNSKÖLDSVIK. Det råder stor brist på sjuksköterskor på Örnsköldsviks sjukhus. De nyutbildade som söker arbete erbjuds tillsvidareanställning och 20 000 kronor extra under första året.
– Vi kan nästan ta in hur många som helst, säger Gunilla Nilsson, verksamhetschef på vårdenheten.

Annons

Örnsköldsviks sjukhus är i akut behov av sjuksköterskor. Vårdenheten behöver flest eftersom de även rekryterar till andra avdelningar.
Det är stor brist och hård konkurrens, alla behöver sjuksköterskor. En stor grupp av sjuksköterskorna kommer från Mitthögskolan, vi lockar bland annat med trainee- och mentorskap. De unga rekryteras till vårdenheten och efter några år söker de sig ut till exempelvis specialområde.
Den opererande sektorn är i behov av en sjuksköterska och tio barnmorskor.
I år behöver vi fler barnmorskor än tidigare. Vi har flera som gått i pension och några är barnlediga, säger Jeanette Hellström, personalsekreterare.
Sista ansökningsdatum inför sommaren är den 30 april, redan nu har Gunilla Nilsson bokat in 20 intervjuer.
Utifrån det platsantal vi har så tror och hoppas vi att vi kan rekrytera tillräckligt för att klara sommaren, säger Gunilla Nilsson.

BEHOVET FINNS ALLTID
Fram till år 2005 räknar sjukhuset med stora pensionsavgångar, rekryteringen sker alltså inte bara för stunden utan man rekryterar för det kommande behovet. Vårdenheten kommer att behöva rekrytera runt ett 30-tal sjuksköterskor varje år fram till 2005.
Behovet att rekrytera finns hela tiden och vi måste ha många unga eftersom flera bildar familj efter några år, säger Gunilla Nilsson.
Det kommer in få ansökningar om enbart sommarjobb. De som söker jobb får erbjudandet att jobba kvar i minst ett år mot en speciell ersättning.
De anställs i en resurspool vilket innebär att de erbjuds en tillsvidareanställning men är inte kopplade till en speciell enhet, utan får ta långa vikariat, säger Gunilla Nilsson. De har samma förmåner som ordinarie personal.
En annan förmån till nyanställda i trainee är 20 000 kronor som utbildningsstipendium.
Vi måste jobba med attraktiva lösningar så att de blir kvar, säger Gunilla Nilsson.
Om man stannar i ett år och inte tar semester under semesterveckorna 25-32 betalas 10 000 kronor ut på den första lönen i juni och de resterande 10 000 kronorna på decemberlönen.

DE ÄLDRE VIKTIGA
De ordinarie sjuksköterskorna lockas av en annan morot under sommaren. För varje extra dagpass premieras de med 1000 kronor, och för ett nattpass 1200 kronor.
Det måste göras mycket för den äldre kåren, de är oerhört viktiga. Vi kan inte ge de unga en god start om vi inte har de äldre, säger Gunilla Nilsson.
Som tidigare år drar sjukhuset under sommaren ner på antalet vårdplaster. Vårdenheten minskar antalet plaster från 145 till 99. Kirurgavdelningen drar ner mest med 13 platser.

SOFIA GÖTH

Mer läsning

Annons