Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagare inte nöjd med dom

/

I torsdags dömdes 53-åringen till sex månaders fängelse.

En dom som får åklagare Lisa Eriksson att agera.

– Klagoskriften är på väg in, meddelade hon i går på morgonen.

Annons

Det hade gått bara 20 timmar sedan domen meddelades i tingsrätten i Härnösand när Lisa Eriksson sa att överklagandet ska in som ett brev på posten.

– Mannen har avlossat ett skott med ett avsågat hagelgevär. Det är klart att det är försök till mord.

Varför är det så klart?

– Min klient hade kunnat råka mer illa ut än vad han nu gjorde. Det hade kunnat sluta hur som helst om någon av männen hade snubblat oturligt, eller om skytten hade darrat tillräckligt mycket – eller om min klient helt plötsligt hade tagit ett oväntat steg åt sidan.

– Jag tycker att det vi hört visar att skytten har varit likgiltig inför utgången.

Hur förvånad blev du över domen?

– Ett alternativ hade varit att justera till olaga hot. Jag misstänkte att det skulle kunna bli som det blev, men det är försök till mord och då ska det dömas för det också.

Bakgrunden till domen är att en 53-årig man hemmahörande i Dalarna har sökt upp sin två år yngre bror i Husum för att göra upp om två arv. Den äldre mannen hade med sig ett avsågat hagelgevär med ljuddämpare till Husum, och där brann ett skott av i tumultet som uppstod.

Männen var oense om det ekonomiska innan de möttes i Husum på eftermiddagen den 23 oktober – och efter det bråkiga mötet har de uppgett olika versioner om hur bråket gick till.

Under fredagens morgon hade målsägarbiträdet Marie Thors kontakt med advokat Lisa Eriksson, som berättade om överklagandet.

– Jag anser också att det rör sig om ett mordförsök. Min klient är förstås besviken, men vi hoppas på annat utslag i hovrätten. Vi får hoppas att någon på SKL kan det här med vapen bättre än de som hittills haft med utredningen att göra.

Mer läsning

Annons