Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50 år gammal utrustning på Solängets travbana måste bytas: "Förr eller senare rasar den"

Solängets travbana i Örnsköldsvik har en gammal belysning och det är svårt att hitta reservdelar. Om travsällskapet inte får bidrag till byta ut den kan travtävlingarna komma att ske under begränsad belysning.

Annons

Trav på Solänget.

Den nuvarande belysningen har suttit runt Solängets travbana i trettio år, innan dess satt den på Solvalla i tjugo år.

Belysningen är alltså gammal och det är svårt att hitta reservdelar. Nu vill Solängets travsällskap byta till ny och effektivare belysning.

– Kortsiktigt påverkar det inte våra tävlingar, men vi har en V75-tävling i höst och de tävlingarna kommer delvis att ske när det är mörkt ut. Vi kan lösa det kortsiktigt, genom att komplettera belysningen tillfälligt, men det är som att kasta pengarna i sjön, säger Jan Nyman.

Läs också: Travbanan får miljonbidrag – för att kunna sända V75

Runt tre miljoner kommer ett nybygge att kosta och för att Solängets travsällskap ska kunna bygga nytt krävs bidrag från flera håll.

– Just nu har travbanan inte ekonomi att göra det själva, säger Jan Nyman, ordförande i Solängets travsällskap och fortsätter:

– Kommunstyrelsen beslutade nyligen att bidra med en miljon, men bara om Svensk Travsport också stöttar projektet. Sen hoppas vi också på bidrag från Länsstyrelsen Västernorrland, säger Jan Nyman.

Den nya belysningen är både kostnads - och energieffektiv och ger bra belysning.

– Det är en ny typ av LED-lampor med lång livslängd och minimalt underhåll. En ny belysning ger oss bättre förutsättningar för att kunna arrangera fler tävlingar och andra evenemang även när det är mörkt och det är ett sätt att utveckla vår verksamhet, säger Jan Nyman.

Läs också: Ögonvittnet efter dramatiska travolyckan: "Han hade änglavakt"

■ ■ För mer nyheter om Örnsköldsvik, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.

Mer läsning