Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

38-årig medlem i Pappers moderaternas påläggskalv

ÖRNSKÖLDSVIK. Lars Näslund, 38 år, Österalnäs, Själevad, är av allt att döma predestinerad att bli nästa starka namn för moderaterna i kommunpolitiken i Örnsköldsvik.
Han är kretsordförande och vann provvalet och står som första namn på listan för val till kommunfullmäktige.

Annons

Åke Sundqvist är 70 år och står på tredje plats och säger att han kommer att trappa ned under den kommande mandatperioden.
Jag fick ta över direkt efter Carl-Uno Hellström och vill att övergången till min efterträdare som gruppledare ska blir litet mjukare, säger Åke Sundqvist.
Vi har givetvis en avsikt med att placera Lars på första plats, säger Olof Glud som nu gör come back i kommunalpolitiken. Det är inte säkert att Lars skall sitta i både kommunstyrelsen i kommunfullmäktige. Men helt klart är det en man som partiet satsar på.
Moderaterna vill däremot inte säga vilka personer som är deras kandidater på de tyngsta posterna om det blir borgerlig majoritet i kommunfullmäktige till hösten.
Det får bland annat valet och mandatfördelningen mellan partierna styra, blir svaret.

TILLHÖR PAPPERS
Lars Näslund har redan i dag en del nämndsuppdrag och är känd inom partiet. Han är gift och har fyra barn och arbetar i skiftgång på M-real i Husum som driftsmaskinist i återvinningen. Han tillhör Pappers där socialdemokraterna i övrigt är dominerade.
Det är klart att jag får mina gliringar, säger han. Det är en typ av lätt mobbning men det är något som jag tar ganska lätt på. Jag har en starkt moderat övertygelse och tycker att det är fel att en massa pengar från LO-förbunden går till det socialdemokratiska partiet. Jag anser att jag ska vara med i facket trots att en del av avgiften går till socialdemokraterna. Det är facket som löneförhandlar och jag har inga planer på att gå ur.

FRÅN C TILL M
Astrid Eriksson är redan invald i kommunfullmäktige som ordinarie ledamot för centerpartiet men bytte till moderaterna för cirka ett år sedan. Nu hamnar hon på tionde plats på moderaternas lista och utanför kommunfullmäktige om moderaterna inte gör ett mycket bra val. Partiet har i dag sex ordinarie ledamöter och tre ersättare.
Jag tycker att det känns hedrande att överhuvudtaget komma på listan, säger hon. Placeringen är mindre viktig. Det viktiga för mig att känna tillhörigheten. Jag är främst intresserad av miljö- och landsbygdsfrågor och anser att jag har ett minst lika bra stöd för dessa frågor bland moderaterna som jag hade inom centerpartiet.

GAMMAL OCH UNG
Gammal och ung, erfarenhet och förnyelse, det är moderaternas paroll när det gäller listan till kommunfullmäktige.
Målet är givetvis att uppnå borgerlig majoritet men en av kandidaterna, Olof Glud, säger att det kommer att bli lättast att få röster från de övriga borgerliga partierna. Moderaterna är ett klart mindre parti i Örnsköldsvik än i övriga delar av landet.

Moderaternas
valkandidater
1. Lars Näslund, Österalnäs, Själevad 38 år, 2. Solweig Svensson, Sörflärke, Bredbyn, 54 år, 3. Åke Sundqvist, Örnsköldsvik, 70 år, 4. Magnus Ekwall, Tjärn, Arnäsvall, 58 år,
5. Olof Glud, Täfteå, Arnäsvall, 45 år, 6. Anita Danielsson, Solberg, 56 år, 7. Osmo Heinonen-Näslund, Ultrå, Husum, 66 år, 8. Rune Lundberg, Örnsköldsvik, 73 år, 9. Astrid Eriksson, Flyggsjö, Gideå 50 år.
10. Janet Krantz, Genesmon, Domsjö, 53 år, 11. Per Bårman, Järved, 37 år, 12. Pia Molin, do, 42 år, 13. Per Hörnblad, Ödsbyn, Sidensjö, 61 år, 14. Lars Hellström, Domsjö, 40 år,
15. Åsa Nilsson, Örnsköldsvik, 39 år, 16. Mia Granberg, do, 23 år, 17. Pi Molin, Trehörningsjö, 33 år, 18. Tomas Forsberg, Örnsköldsvik, 36 år, 19. Kjell Lundkvist, Överhörnäs,
65 år.
20. Gunnar Lindgren, Örnsköldsvik, 54 år, 21. John Nilsson, Björna, 70 år, 22. Michael Balsjö, Västerhus, Själevad, 47 år, 23. Lennart Sjöberg, Örnsköldsvik, 68 år, Larz-Gunnar Johansson, Nötbolandet, Domsjö 44 år,
25. Martin Jansson, Kornsjö, Bjästa, 25 år, 26. Penelope Näslund, Ultrå, H usum, 66 år, 27. Karin Krantz, Genesmon, Domsjö, 26 år.

SVEN LINDBLOM

Mer läsning

Annons