Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

36 miljoner till Framtidens Bioraffinaderi och SP Processum

I ett pressmeddelande skriver SP Processum att de tillsammans med initiativet Framtidens Bioraffinaderi ska få sammanlagt 36 miljoner i fortsatt stöd.

Annons

Under ytterligare en treårsperiod kommer tillväxtinitiativet Framtidens Bioraffinaderi och SP Processum att få medel från Vinnova på sammanlagt 14 miljoner kronor. Utöver det så kommer Länsstyrelsen Västernorrland, Region Västerbotten liksom kommunerna Örnsköldsvik, Umeå och Sundsvall samt Processums medlemsföretag att gå in med ytterligare 22 miljoner.

"Huvudfokus för den kommande treårsperioden är att fortsätta vårt arbete som regional tillväxtmotor och bidra till nya innovationer genom att fortsätta utvecklingen inom bioraffinaderiområdet i vår region och i Sverige" skriver SP Processum i sitt pressmeddelande.

Magnus Hallberg, vd på SP Processum, ser ljust på framtiden.

– Projektet är riktat mot regional utveckling och att kunna lyfta det inom ramen för skogligt bioraffinaderi, säger Magnus Hallberg, vd på SP Processum.

Med pågående klimathot ligger skogsindustrin helt rätt i tiden enligt Magnus Hallberg, och drivkraften att ställa om till ny produktutveckling stärks ytterligare med den här satsningen:

– Det har blivit en väldigt stark miljö vad gäller skoglig bioraffinaderiutveckling. Så det är en väldig drivkraft för skogsindustrin att börja producera nya produkter och processer.

Möjligheten att få fortsätta arbetet i ytterligare tre år gör att Framtidens Bioraffinaderi och SP Processum kan öka attraktionskraften inom området.

– Vi ser att den teknik som utvecklas ute i världen söker sig till den här miljön som vi har skapat. I framtiden kommer vi verkligen att kunna skörda frukterna av det här arbetet som vi gjort under en längre tid, och få se det realiseras i större omfattningar, säger Magnus Hallberg.

Mer läsning

Annons