Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

24-åring åtalas för grov misshandel med järnrör

En 24-årig man åtalas för grov misshandel. I somras ska han ha gett sig på en 91-årig kvinna och hennes son med ett järnrör.

Annons

Den 91-åriga kvinnan, bosatt på en mindre ort i Örnsköldsviks kommun, fick vid 22-tiden den 7 juni i somras påhälsning av den nu 24-årige mannen. Mannen trängde sig in hos kvinnan och gav sig på både henne och hennes 46-årige son.

Enligt åtalet bet 24-åringen sonen i armen och när denne låg på golvet slog honom i huvudet med ett järnrör. Sonen ska också ha blivit stampad i bröstkorgen.

Kvinnan hamnade också på golvet, där hon sparkades på armen och blev slagen i huvudet upprepade gånger med en gripklo.

Polis kunde gripa 24-åringen på plats medan de misshandlade personerna fördes med ambulans till sjukhus. De klarade sig undan med sårskador, underhudsblödningar, svullnader samt smärta.

24-åringen åtalas nu för grov misshandel och hemfridsbrott i samband med händelsen 7 juni. Åklagaren anser att 24-åringen visat särskild hänsynslöshet och råhet då han gett sig på målsäganden i deras hem, använt tillhyggen och misshandlat dem när de låg försvarslösa på golvet.

Själv har han varken förnekat eller erkänt brotten.

Däremot erkänner han ett annat brott, nämligen grov stöld. I slutet av juli tog han sig in hos en närboende kvinna och stal cirka tolv morfintabletter.

Mer läsning

Annons