Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åring rånad på busshållplats

/
  • Rånet ska ha skett vid 19-tiden på söndagskvällen vid busshållplatserna i centrala Örnsköldsvik.

En 18-årig man ska ha blivit rånad vid busshållplatserna intill Örnparken i centrala Örnsköldsvik.

Annons

Mannen ringde till polisen vid 19-tiden på söndagskvällen och berättade att två män i 20-årsåldern en timme tidigare ska ha rånat honom på plånbok och mobiltelefon. Han var då mycket chockad och hade först svårt att lämna signalement på gärningsmännen.

Slutligen berättade han att männen var ljusa i hyn, talade svenska utan brytning. En av dem bar en svart dunjacka och svarta mjukbyxor. Den andra gärningsmannen bar en grå huvjacka och även han svarta mjukbyxor

– Nu letar vi efter folk stämmer in på signalementen, berättar Markus Holmberg, vakthavande befäl hos polisen i Västernorrland.

Rånet ska ha skett i Örnparken bakom busskurerna på Nygatan men polisen hade vid 23-tiden inte fått in några tips från eventuella vittnen till händelsen. En hundförare med spaningshund har kallats ut för att söka av brottsplatsen.

– I morgon blir det närpolisen i Örnsköldsvik som tar över ärendet och då kommer eventuella övervakningskameror att sökas upp, förklarar Holmberg.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som eventuellt sett något som kan sättas i samband med rånet. Ring i så fall 114 14.

Mer läsning

Annons