Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1,5 miljoner kronor till jackpotvinnaren

ÖRNSKÖLDSVIK. En miljon blev en och en halv, när Märta-Stina Mähler från Moliden snurrade på Kombilotteriets jackpothjul.
– Jag är jättelycklig, säger miljonvinnaren.

Annons

För cirka två veckor sedan befann sig Märta-Stina Mähler på besök hos sin syster i Jokkmokk. Plötsligt ringer telefonen och hon meddelas av Kombilotteriet att den lott som för länge sedan inhandlats var en högvinst.
Det kändes helt overkligt, säger hon, som då var garanterad en miljon kronor men med chans att vinna ytterligare två på lyckohjulet.
Socialdemokraternas kombilotteri är vanligtvis ett månadslotteri, men var tredje månad är det jackpotdragning i hela Sverige.
Då åker vi till den ort som vinnaren bor på med hela uppsättningen, säger Petter Andreasson.

FULLSPIKAT
Vid 13-tiden i lördags var det därför fullspikat med folk i Gallerian i Örnsköldsvik. Rulltrapporna hade stannats av för att ge somliga en bättre utsiktsplats och i glasögonbutiken trängdes delar av publiken som genom fönstren kunde ta del av underhållningen på scenen.
Under förmiddagen hade många av dem deltagit i den tipspromenad med frågor om Örnsköldsvik och slogantävling, som anordnats av lotteriet.
Det är jättemånga som gått tipspromenaden och vi har verkligen fått jobba på för att hinna rätta den, berättade konferenciern Lars T Johansson innan vinnaren och andrapristagarna meddelades.
Sedan var det dags för Märta-Stina Mähler, som hävdade att hon inte var nervös, att ta plats på scen. Jackpothjulet sattes igång av en kontrollant och Märta-Stina tryckte på stoppknappen. Visaren stannade på 1,5 miljoner kronor.
Jag är så glad så jag inte kan säga det. Just nu är allting helt ofattbart.
Lars T Johansson och Kombilotteriets vd, Anders Johansson, skålade i champagne tillsammans med vinnaren, när hon fick ta emot check och blommor.

SARA LUNDVALL

Mer läsning

Annons