Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örnsköldsvik tappar på Vindkraftslistan

Örnsköldsviks kommun har inte satsat nog mycket på Vidkraftverk under 2014, och faller därför på Vindkraftslistan. Inga nya vidkraftverk har satts i drift under hela förra året.

Örnsköldsvik hamnar på plats tjugoett på Vindkraftslistan, som är framtagen av Energimyndigheten. Listan utgörs av kommuner med mest vindkraftverk med installerad effekt. Totalt fanns det 2 961 vindkraftverk i Sverige vid utgången av 2014.

– Sverige har bland de bästa förutsättningarna för att producera förnybar el, säger Svensk Vindenergis VD Charlotte Unger.

Under 2014 togs inga ytterligare vindkraftverk i drift i Örnsköldsvik, vilket resulterade i att kommunen föll sju placeringar från plats fjorton vid mätningen av utgången 2013. Med nio vindkraftverk faller Härnösand tolv placeringar till plats sjuttiofem. Kramfors hamnar på plats hundrafemtioåtta med ett vinkraftverk och Sollefteå ligger något högre, på plats fyrtiofem med sexton aktiva vindkraftverk.

Vid årsskiftet var det 175 av Sveriges kommuner som har vindkraft.