Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örnsköldsvik inleder jakten på division 1: "Vi är revanschsugna"

Nu börjar Örnsköldsvik Innebandy jakten på division 1.
– Det känns jäkligt roligt. Detta har man längtat efter sedan vi startade säsongen, säger lagets poängkung Johan Börjegren.

Örnsköldsvik inleder kvalet till ettan hemma i Skyttis Arena mot Umeålaget Dalen på fredag. Returen spelas i Umeå på söndag.

– Vi kommer att vinna mot Dalen. Vi är revanschsugna efter förlusten i serien, berättar Johan Börjegren.

Om Örnsköldsvik slår ut Dalen väntar Sundsvall Nordic eller Härnösand i nästa kvalomgång. Segrarna där spelar i division 1 nästa säsong. Kvalmatcherna spelas i bäst av två matcher.

Johan Börjegren, 24, säger att det enda som gäller för Örnsköldsvik är att nå division 1. Laget spelade där för två år sedan.

– Det har stämt bra för oss den här säsongen. Alla jobbar åt samma håll.

Börjegren har haft en strålande säsong så här långt. Han var lagets överlägset bästa poänggörare i division 2 Södra, 60 (25+35) poäng på 21 matcher. Börjegren kom trea i poängligan. Johan Lindgren från serietvåan Ersboda SK var bäst med 72 (30+42) poäng.

– Det har gått bra, men lite trögare på sistone. Jag hoppas att det ska vända i kvalet.

Örnsköldsvik vann division 2 Södra efter 19 vinster på 22 matcher. Laget gjorde 214 mål! Dalen kom tvåa i division 2 Norra. Örnsköldsvik och Dalen ställdes mot varandra en gång i seriespelet.

– Vi mötte alla lag i norra serien en gång. Vi förlorade mot Dalen, men vi gjorde ingen toppmatch. Dalen är bra. De spelar lite som oss, med fart och mycket passningar.

Johan Börjegren meddelar att alla i laget är fräscha inför fredagens första kvalmatch mot Dalen.

Läs också: Örnsköldsvik krossade Skellefteå: "Jag är nöjd att vi tryckte på i 60 minuter"

Persson klar för ÖIB: "En spelartyp som man behöver i varje lag"