Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örnsköldsvik IBK föll igenom i tredje mot Dalen

Örnsköldsvik IBK spelade med största sannolikhet bort sina division-1-chanser redan i den första matchen mot IBF Dalen.
Gästerna kom, sågs, segrade och åkte hem med klara 9-3 (0-0, 2-2, 1-7)
– Vi faller igenom i den sista perioden men gör två kanonperioder före det, sa sportchef Andreas Byström.

Den första perioden var jämn både spel- och skottmässigt men några mål fick publiken inte se. De kom i den andra perioden istället.

Hemmalaget öppnade med 1-0 genom Jonthan Andersson. Dalen vände sedan matchen på 61 röda sekunder men Ö-vik utnyttjade ett power play och när gästernas 2-1 målskytt Johan Röring precis klev in på banan satte Andreas Holmgren 2-2 bollen i nät och det var helt lika inför slutrundan.

– De två första perioderna håller hög klass, vi är bra och Dalen är bra, menade Byström.

Tyvärr blev den sista perioden en mardröm för Ö-vik. Gästerna ryckte direkt med tre snabba mål på två minuter och med 2-5 på tavlan tappade hemmalaget mentalt. Inget fungerade och Dalen seglade ifrån till hemska 9-3.

Att tro att Örnsköldsvik ska vända underläget uppe i Umeå är att tro på mirakel. Matchen ska naturligtvis spelas men allt, precis allt talar för ännu en division 2 säsong. Tyvärr.

– Vi åker upp till Umeå på söndag för att vinna och kom ihåg att i innebandy kan allt hända, avrundade Andreas Byström.