Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örnsköldsvik av Sander Taats

/

Så här ser Örnsköldsvik ut genom Sander Taats lins, som fotat en av stadens bästa sidor. ►Vad tycker du är bäst med Örnsköldsvik?

Annons

Alla kommuner har problem. Alla kommuner har även något gott. Nu vill vi med hjälp av er lyfta fram Örnsköldsviks bästa sidor. En av dem som bidragit till att visa Örnsköldsviks skönhet är frilansfotografen Sander Taats.

I fredags hade Sander ett möte med Örnsköldsviks kommun, och kom då de fram till att det finns väldigt få mörkerbilder över staden. Sagt och gjort. Sander tog saken i egna händer när han passerade den gamla järnvägsstationen längs Modovägen dagen därpå.
- Det var nästan vindstilla, luften var helt klar och jag hade kameran med mig så jag svängde av för att se om jag skulle få till någon fin bild.

Sander ställde in kameran på ISO 100, bländare 8 och slutartiden kontrollerade han med en fjärrutlösare. Det blev sju olika bilder, som Sander satte ihop till en bild i sin dator för att få ett jämnare ljus över hela bilden.
- Själva bilden i sig var inte så svår för mig att ta men med det sagt så måste man vara ute i rätt tid och även ha vädret på sin sida. På sommaren är det mycket svårare att ta en liknande bild av en enkel anledning, det är ljust för länge. När det börjar bli så pass mörkt att man kan börja fota så har folk gått hem från kontoren och fönstren kommer att vara helt mörka. Det kanske är detaljer som bara jag tänker på men ändå, detaljer är det som skiljer bilderna åt från mängden.

Sander Taats bild blev mäktig, och är redan delad av hundratals på Facebook. Nu vill vi veta vad du tycker är bäst med Örnsköldsvik. Har du möjlighet får du gärna bidra med en bild, som visar Örnsköldsviks bästa sida, enligt dig.

Det här tycker Sander Taats är det bästa med Örnsköldsvik.
- Det bästa med Örnsköldsvik måste ju ändå vara närheten till naturen och alla kontakter som man kan skapa via sociala medier, men även ute på stan. En stor del av mitt kontaktnät har jag byggt upp via socialdanserna där jag även fotograferar en hel del, men jag träffar ju även en hel del intressant folk ute på fotouppdragen.

För att se fler av Sander Taats bilder, klicka här.

Mer läsning

Annons