Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala löpare frånsprungna i Sidensjösprinten

Det lokala motståndet blåste bort när Södertäljes Moa Leijon Lind och Haninges Niclas Sjögrenstormade fram i Sidensjösprinten.

Annons

– Det var väldigt bra sikt så det gällde att hålla blickenhögt. Men samtidigt var det tuvigt och svårsprunget så man fick anstränga sig för att hålla farten uppe, säger 22-årige Leijon Lind.

Niclas Sjögren visade upp sig för ångermanlänningarna i höstas då han sprang in som överlägsen segrare i den 43 kilometer långa Höga Kusten Trail. Då höll han på i fyra timmar. Nu var segrartiden 19 minuter.

– Min styrka som orienterare är just löpningen. Idag var det lättorienterat så jag kom till min rätt, säger Sjögren, som också berättar att han är på semester i sin stuga i Nordingrå - om man nu kan kalla det semesternär en normal dagsträning är fyra intervallpass upp och ner för Skuleberget.

Seniorsegrarna Moa Leijon Lind och Niclas Sjögren flankerarsegrarna i H12 och D12 Jonatan Hälldal, Skogslöparna och Nora Westerlund, OK Nolaskogsarna.

De lokala löpare som bäst matchade Lind och Sjögren var Nolaskogsarnas Anna Quayle och Simon Dahlberg.

– Jag har haft det tungt orienteringsmässigt under våren. Nu sommarjobbar jag med skogsplantering och får faktiskt ganska rejäla träningspass bara av det. Kurvan verkar vara på väg uppåt, säger Dahlberg, som var minuten efter i mål.

Tävlingen var förlagd till Överå mellan Sidensjö och Skorped och lockade 200 löpare.

Alla resultat hittar du här (extern länk)

Mer läsning

Annons