Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångermanländsk klasstriumf i O-Ringen – Stefan Sjölund totalbäst i H35

/
  • En lättad Stefan Sjölund, Skogslöparna, defilerar in i mål som etta i klasen H35. Han jagades dock av ett helt koppel löpare – allra mest av klubbkompisen Börje Pauler som vann fredagens sträcka.

Under de sista dagarna lossnade det för Ångermanland i O-Ringen 2016. Börje Pauler, Skogslöparna vann fredagens sträcka i H35 – men i totalen höll klubbkompisen Stefan Sjölund undan för totalsegern i klassen.

Annons

Att det var i Herrar 35 det kunde bli pallplatser kunde man ana inför de två avslutande etapperna. I det läget låg Stefan Sjölund 2:a i sammandraget och kollegan Börje Pauler 7:a.

Efter den tredje snabbaste sträcktiden under torsdagen avancerade dock Sjölund till förstaplatsen inför den avslutande etappen. Pauler klättrade till plats fem efter fjärde bästa sträcktid.

– Det var förstås rätt nervöst innan start, men jag bestämde mig för att aldrig snegla bakåt och börja fundera. Jag satte den första kontrollen väldigt bra och det var viktigt inför fortsättningen, avslöjade Sjölund för andra ångermanlänningar på plats.

Att de bakomvarande skulle göra allt för att komma ikapp var förstås givet. Allra bäst av de jagande gick faktiskt klubbkompisen Börje Pauler som hämtade in fem av de sju minuter han var efter Sjölund inför fredagens etapp.

Den som skuggade i totalen inför etapp 5, Harri Karlsson - Järla, gick dock inte klockrent utan slutade tvåa i slutsammandraget i H35 - platsen före Pauler.

Top-tio-placeringar noterar vi också för Tom Quayle, OK Nolaskogsarna i H40 Kort gick ut som fyra – och kom in som fyra. Skogslöparnas Benjamin Näslund låg femma i H15, men efter en dag med tunga ben slutade han på sjundeplats.

Slutligen noterar vi att Nora Westerlund och Nora Engström, båda OKN, slutade 7:a respektive 8:a i D12.

Läs mer: Man fuskade på O-ringen – diskvalificerades inför sista etappen

Läs mer: Här är resultaten för Ångermanland från den sista etappen

Mer läsning

Annons