Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro tog en poäng i Göteborg

Annons

Nykomlingen Örebro stoppade sin blödning - delvis.

Efter tre raka nollpoängare i SHL-ishockeyn blev det åtminstone en poäng borta mot Frölunda. Hemmalaget vann efter förlängning med 3-2.

Ofta värderar ni journalister alltid vinst och förlust. Jag värderar ofta prestation, sade Örebrotränaren Patrik Ross apropå formsvackan.

Efter 19 poäng på de elva inledande omgångarna av SHL hade nykomlingen Örebro tre raka förluster inför måndagens möte med Frölunda. Förlusterna har i tur och ordning kommit mot AIK (1-4), Linköping (2-5) och Leksand (1-4).

Vi har bara en plump i protokollet och det är Leksand borta. I övrigt tycker jag att vi jobbar metodiskt och tror att vi är ganska tuffa att möta, sade Patrik Ross.

I mötet med Frölunda visade hemmalaget att de är i form. Frölunda dominerade kraftigt i inledningen av den första perioden - men det stod 2-0 till närkingarna i paus. Först satte backen Nick Plastino 1-0 efter 7.56 med ett dragskott. Och knappt tre minuter senare kom även 2-0 när Henrik Löwdahl lyfte in en lös puck.

Även i början av mittenakten dominerade Frölunda, men det dröjde till 18.01 innan John Klingberg kunde reducera i numerärt överläge.

Det har varit vårt dilemma. Vi tar lite för mycket utvisningar i matcherna, sade Patrik Ross. Det kändes tillfredsställande i spel fem mot fem.

Matchavgörandet kom enligt såväl Patrik Ross som hans tränarkollega Roger Rönnberg i Frölunda 7.52 in på tredje perioden. Då lyckades inte Örebro sätta 3-1 i spel fem mot tre.

Vårt powerplay är ju inte så att man går på händerna ut härifrån. Det finns lite mer att önska - vi har ju knappt ett skott på mål. Där kunde vi dödat matchen med ett 3-1-mål, sade Patrik Ross.

Roger Rönnberg:

Där någonstans händer det något med mitt lag. Och det är ganska gott att känna det i den tredje perioden, sade Frölundatränaren.

Stor matchhjälte för Frölunda blev Robin Figren. Först dundrade han in kvitteringen till 2-2 i powerplay efter 10.57. Och 3.46 in på förlängningen svarade Figren för sitt andra mål för kvällen fram till 3-2.

Det jag tar med mig är att vi vänder en match igen. Vi tuggar på, sade Roger Rönnberg.

Mer läsning

Annons