Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro ger inte upp

Annons

Spelarna i Örebro vägrar ge upp.

På lördagen åkte de till Leksand och vann med 3-1.

En viktig seger för Örebro som inte gett upp tanken att slippa kvalserien.

Det är många som pratar kvalserie med oss. Men vi tänker inte kvalserie förrän det är definitivt kört. Allt annat vore att sända fel signaler till laget och våra supporters, säger Örebrotränaren Kent Johansson.

Det återstår 27 poäng att spela om och Örebro har långt kvar till lagen ovanför kvalseriestrecket. Men efter segermatchen mot Leksand snackades det bara om möjligheter i Örebros omklädningsrum.

Vi har fortfarande chansen. I det här laget finns också mycket stolthet och hjärta. Det visade vi i dag mot Leksand och det ska vi också visa i de kommande matcherna, säger Örebros matchvinnare Jared Aulin.

Hjärta och vilja

Örebro har en bit kvar till ett spel på toppnivå. Men mot Leksand hade Örebro mest hjärta och vilja. Det räckte till seger i denna spelmässigt mycket dåliga match.

I andra perioden tog Örebro ledningen med 1-0 genom Marko Anttila, som styrde in ett hårt skott från Bobbo Petersson.

I tredje perioden kvitterade Leksand, men Örebro behöll kylan.

Leksand mål kunde blivit mentalt mycket jobbigt för oss, men jag är stolt över att grabbarna samlade ihop sig och skapade direkt en press mot dem, säger Kent Johansson.

Det dröjde inte länge förrän Jared Aulin också gjorde 2-1 för Örebro som avgjorde matchen.

Det var en så otroligt skön känsla att få göra det målet. Det betydde så mycket för hela laget, säger den glade målskytten.

Saknar sin spelmotor

Leksand har nu stora problem. Det är inte mycket som fungerar för Dalalaget. Det märks att Leksand saknar sin skadade spelmotor Johan Ryno. Nu finns ingen som driver laget och organiserar spelet i offensiv zon.

Dessutom har målskyttet gått i baklås. När Jacob Blomqvist kvitterade till 1-1 i tredje perioden var det lagets första mål på 204 minuter (drygt tio perioder).

Det positiva är att vårt försvarsspel fungerar. Det negativa är att vi är alltför uddlösa framåt. Nu har vi spelat tre matcher på fyra dagar. Därför har vi inte haft tid att ta tag i problemet, säger Leksands tränare Andreas Appelgren, som sedan ler och levererar ett besked som får alla leksingar att sova gott: Vi räknar med att Johan Ryno är tillbaka i nästa match på tisdag hemma mot Linköping. Det är otroligt viktigt för oss eftersom han är vår bäste offensive spelare.

Mer läsning

Annons